Έκδοση 11ου Ετήσιου Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας 2010 του Ομίλου ING

 

Ο Όμιλος ING εκδίδει τον 11ο σε σειρά Ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «ING in Society», ο οποίος περιλαμβάνει τις δράσεις και τα σχετικά αποτελέσματα για το 2010.
 
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ING έχει κεντρικούς άξονες δράσης τη λειτουργία της εταιρείας, τους εργαζομένους της, τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και το περιβάλλον.

Το 2010, η ING συμπλήρωσε 15 συναπτά έτη ελέγχου της απόδοσής της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, επικυρώνοντας τη σημαντικότητα που δίνει η εταιρία στον τομέα αυτόν. Η συστηματικότητα και αντίστοιχη αποτελεσματικότητα του προγράμματος που υλοποιεί, κατατάσσει την ING στο δείκτη FTSE4Good για 10 συναπτά έτη, από το 2001 και στο Dow Jones Sustainability Index για 11 έτη αντιστοίχως, από το 1999.

Για το 2010, ο Όμιλος ING παγκοσμίως σημείωσε τα παρακάτω σημαντικά αποτελέσματα μέσω του πολυσχιδούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας:
• Πρόσβαση σε περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά (573.707) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω του προγράμματος «ING Chances for Children», που εκπονείται σε συνεργασία με την Unicef από το 2005
• 12% επιπλέον οικονομική υποστήριξη στον Οργανισμό Unicef, σε σχέση με το 2009
• 62% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιούν οι εγκαταστάσεις της ING προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
• 33% των επιχειρηματικών και κτιριακών μονάδων εφάρμοσαν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας
• 2000 εργαζόμενοι του Ομίλου ING από 38 χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρία απασχολήθηκαν σε προγράμματα εθελοντισμού και συγκέντρωσαν περίπου 1 εκατ. Ευρώ για δωρεές.

Σε απόλυτη αρμονία με τις δεσμεύσεις του Ομίλου ING, η ING Ελλάδος έχει θέσει σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Εταιρικής Υπευθυνότητας για την Ελλάδα με τίτλο «Ζήσε Υπεύθυνα».  Οι δράσεις που αναλαμβάνει  για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν στόχο τη μείωση του αποτυπώματος που μπορεί να έχει η λειτουργία της ING στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η ING Ελλάδος έχει αναλάβει πρακτικές, όπου καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της να συμμετέχουν και είναι οι εξής:

1. Ανακύκλωση αλουμινίου, πλαστικού και χαρτιού
2. Εξοικονόμηση χαρτιού
3. Ανακύκλωση μπαταριών
4. Ανακύκλωση λαμπτήρων
5. Ανακύκλωση Λευκών Συσκευών, μικροσυσκευών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και οθόνων

Το 2010, η συλλογή υλικών που συγκέντρωσε η ING στην Ελλάδα προς ανακύκλωση, ξεπέρασε τους 6 τόνους. Αναλυτικότερα:

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΙΛΑ
Χαρτί:  5.460
Μπαταρίες: 169
Λαμπτήρες: 330
Λευκές Συσκευές: 14
Μικροσυσκευές:  67
Οθόνες: 13
Αξεσουάρ υπολογιστών:  34
Άλλα Υλικά: 12
Σύνολο:  6.099

Παράλληλα, η ING δραστηριοποιείται ενεργά για την κοινωνική προσφορά και στήριξη της τοπικής κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, το 2010 η ING Ελλάδος ανέλαβε μία ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, με στόχο την ευρύτερη στήριξη του ιδρύματος – δράση στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

Επιπρόσθετα, η ING Ελλάδος το 2010 συνέχισε την πολυετή στήριξη του σημαντικού έργου του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Άγιος Σώστης) για τη διεξαγωγή συσσιτίου για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Το έντυπο του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της ING για το 2010 «ING In Society» βρίσκεται διαθέσιμος ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ingforsomethingbetter.com/report

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Μολφέτα, Marketing Communications Manager ING Ελλάδος – Τηλ.: 210 9506611, email: kmolfeta@ing.gr