Στα πολυασφαλιστήρια η απάντηση στην κρίση για τους επαγγελματίες

Στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις και τα έξυπνα προϊόντα στο σύγχρονο κοινωνικό – οικονομικό πλαίσιο αναφέρθηκε ο κ. Τζίτζικας Γιάννης, Προϊστάμενος Κλάδου Αναπτυσσόμενων Αγορών, CHARTIS, κατά την παρέμβαση του στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στη Λάρισα. 

Όπως δήλωσε «διανύουμε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης που δημιουργεί πιέσεις στο τζίρο των επιχειρήσεων αλλά και δυσκολίες στην εξεύρεση κεφαλαίων. Οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο αυτό μπορούν να επιλέξουν ένα δυνατό ασφαλιστικό οργανισμό και να ενισχύσουν την ασφαλιστική τους προστασία για να έχουν στη φαρέτρα τους εναλλακτικές λύσεις. 

Οι σύγχρονοι κίνδυνοι αφορούν:
• την εμπράγματη περιουσία: αφορά στην εμπράγματη περιουσία πρόκειται κυρίως για την παραδοσιακή ασφάλιση, που όλη η αγορά μπορεί να προσφέρει
• το περιβάλλον λειτουργίας: περιλαμβάνει την έκθεση σε διάφορα επίπεδα αστικών ευθυνών, που έχουν να κάνουν με τρίτους, με προϊόντα και το περιβάλλον λειτουργίας
• το ανθρώπινο δυναμικό: αφορά σε ατυχήματα και ομαδικές ασφαλίσεις ή ταξίδια που κάνουν τα στελέχη
• το τζίρο: κίνδυνοι που σχετίζονται με τα κέρδη, τα πάγια έξοδα και τυχόν έκτακτα έξοδα
• τη φήμη: είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο των εταιρειών σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες έρευνες. Η ύπαρξη των επιχειρήσεων είναι σχεδόν αβέβαιη αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν τη φήμη τους.  Επί του προκειμένου υπάρχουν τέσσερις κύριοι παράμετροι:
– ελαττωματικά προϊόντα
-  εταιρική κοινωνική ευθύνη
– ευθύνες στελεχών
– ευθύνη και συνέπεια στην αγορά.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως οι επιχειρηματικοί πελάτες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ζητούν ότι και οι φυσικοί πελάτες, δηλαδή ξεκάθαρους όρους, απλές διαδικασίες,  αξία στα χρήματα, αξιοπιστία και service.
Στο επίπεδο αυτό δεν έχουμε μεγάλους οργανισμούς που μπορούν μέσω των τμημάτων τους να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του κινδύνου. Αντίθετα συνήθως οι επιχειρηματίες δεν έχουν την απόλυτη γνώση ή το χρόνο να κάνουν για κάθε μία από τις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν την ανάλυση των κινδύνων. Η πρόταση της Chartis ιδιαίτερα για την αγορά των  μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι τα πολυασφαλιστήρια που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες με ένα συμβόλαιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πελάτη.