Η ΑΧΑ Ασφαλιστική δώρισε το πολιτιστικό κέντρο Μηλέας του Δήμου Ζαχάρως

Ένα όνειρο ζωής για τους κατοίκους του πυρόπληκτου χωριού της Μηλέας του Δήμου Ζαχάρως, υλοποίησε η ΑΧΑ Ασφαλιστική αναλαμβάνοντας την οικονομική κάλυψη της κατασκευής Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα φιλοξενεί τις κοινωνικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων παρουσία του κ. Eric Kleijnen,  Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΧΑ Ελλάδος, της κ. Άννας Μανιάτη, Διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού, η οποία ήταν υπεύθυνη του έργου, του κ. Θωμά Πουφινά, Offer Director, εκπροσώπων των γραφείων πωλήσεων της ΑΧΑ, εκπροσώπων του Δήμου Ζαχάρως, φορέων και συλλόγων αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, ενώ αναγνώστηκε Axa Ασφαλιστικήκαι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ανακήρυττε επίτιμο δημότη τον κ. Eric Kleijnen. Τόσο στον ίδιο όσο και στη κ. Μανιάτη απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μπαμπάτσικος, ο Πρόεδρος της Μηλέας, κ. Χρήστος Μάντεσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πολιτικά στελέχη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ελλάδος κ. Eric Kleijnen αναφέρθηκε στις ημέρες εκείνες, πριν τέσσερα χρόνια όπου η πυρκαγιά κατέστρεψε τις περιουσίες και τα σπίτια των κατοίκων της Μηλέας. Εξέφρασε την ευχαρίστησή του που έπειτα από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι είδε πλέον τη φύση να έχει αναγεννηθεί, αλλά και τους κατοίκους του χωριού, μετά από σκληρή δουλειά να έχουν αφήσει πίσω τους εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Τόνισε ότι η απόφαση της ΑΧΑ να στηρίξει τους πληγέντες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική που ακολουθεί η εταιρία παγκοσμίως, όπου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δείχνει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την υποστήριξή της σε κοινωνίες που έχουν πραγματική ανάγκη μετά από μια καταστροφή. Τέλος, ευχήθηκε να μην ξαναζήσει η περιοχή παρόμοιο εφιάλτη καλώντας τις τοπικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Eric Kleijnen έκοψε τη κορδέλα των εγκαινίων του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική.