Euroxx Securities: «Στοίχημα που αξίζει» ο ΟΠΑΠ

Η Credit Suisse εκτιμά ότι οι πιέσεις από το ΔΝΤ ευνοούν τη διατήρηση του μονοπωλίου του Οργανισμού. Η μετοχή της ιταλικής ανταγωνίστριάς του, της LTO, εμφάνισε υπεραπόδοση από την αρχή του έτους, έχοντας μπροστά της παρόμοιες νομοθετικές εξελίξεις, λέει η Credit Suisse. Ο οίκος προβλέπει ότι τα προϊόντα που σύντομα θα εισαχθούν, θα προσφέρουν τόνωση και σημαντική ανάπτυξη, ενώ προχωρά σε σημαντική αύξηση της τιμής – στόχου στα 17,5 από τα 12,4 ευρώ και αναβαθμίζει και τη σύσταση σε ‘‘outperform’’ από ‘‘neutral’’. 

Η UBS αναφέρει ότι θεωρεί πως προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά συνολικής απόδοσης και διατηρήσιμη μερισματική απόδοση 10%. Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 7,6x (2011) και προσφέρει μερισματική απόδοση 10,6%. 

«Στοίχημα που αξίζει» τιτλοφορείται έκθεση της Euroxx Securities για τον ΟΠΑΠ και εκτιμά ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής αποτελεί ελκυστικό σημείο εισόδου. Πάντως, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε την πώληση του 34% που κατέχει στον ΟΠΑΠ, την ίδια στιγμή ο ξένος θεσμικός, η Capital Group, με τη μεγαλύτερη θέση στην εταιρεία – και μία από τις μεγαλύτερες σε ελληνική επιχείρηση – μείωνε τη συμμετοχή του.