Χαμηλός όγκος συναλλαγών, λόγω αργίας σε Αγγλία και Αμερική

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM

Ασυνήθιστες οι συνθήκες στην αγορά σήμερα, Δευτέρα, λόγω αργίας σε Αγγλίας και Αμερική, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση της ρευστότητας.

Συχνά, όταν οι αγορές κατευθύνονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση πριν το τριήμερο, συνεχίζουν την κίνηση αυτή μέχρι να επανέρθει η αγορά σε φυσιολογικές συνθήκες.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι πιέσεις στο δολάριο θα συνεχιστούν, και ίσως διαμορφωθούν και νέα ιστορικά υψηλά στο ελβετικό φράγκο, έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Η κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει τεταμένη, με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας να δηλώνει ότι η χώρα του είναι πιθανό να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο στήριξης, ενώ ανακοίνωση από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους που απαιτούνταν στο πρόγραμμα στήριξης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νομίσματα, το γιέν σημείωσε άνοδο, με την ισοτιμία Usd/Jpy να κατευθύνεται προς την περιοχή του 80,00, ενώ το δολάριο Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε σε υψηλά 26 ετών πάνω από το 0,8200.

Η άνοδος του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας αποδίδεται στις συζητήσεις για επενδύσεις από την Κίνα, στα θετικά αποτελέσματα από την τοπική οικονομία και την ανάκαμψη στις τιμές των εμπορευμάτων.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, δεν αναμένεται καμία αξιόλογη ανακοίνωση κατά τις ώρες των ευρωπαϊκών συναλλαγών, ενώ το απόγευμα το ενδιαφέρον της αγοράς θα εστιαστεί στα στοιχεία του ΑΕΠ του Καναδά.