Αύξηση παραγωγής και κερδών για τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «τρέχει» το 2011 η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η οποία έκλεισε με άνοδο παραγωγής και το 2010.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η περυσινή χρονιά -παρά τις πιέσεις που δέχθηκε η ασφαλιστική βιομηχανία λόγω της κρίσης- κύλησε για την εταιρεία με αύξηση του συνόλου της παραγωγής της κατά 12% στα 47 εκατ. ευρώ και με αυξημένα κέρδη στα 860.000 ευρώ από 600.000 ευρώ που ήταν το 2009.
Όμως η Συνεταιριστική Ασφαλιστική συνεχίζει και φέτος την ανοδική της πορεία καταγράφοντας στο πρώτο τρίμηνο άνοδο παραγωγής 3 με 4%, χωρίς στο διάστημα αυτό να έχουν ισχύσει αυξήσεις ασφαλίστρων. Για το πρώτο εξάμηνο η εταιρεία αναμένει ένταση των ρυθμών ανάπτυξης δεδομένου ότι προσφάτως άρχισε και η σταδιακή αναπροσαρμογή των τιμολογίων της στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική «οφείλει» τα θετικά καθαρά αποτελέσματά της στην ορθολογική κατανομή του χαρτοφυλακίου της. Η εταιρεία αναπτύσσεται βασιζόμενη κατά 60% στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων και κατά 40% στους λοιπούς Γενικούς κλάδους. Σε ότι αφορά ειδικότερα τον κλάδο Αυτοκινήτων, το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της (80%) προέρχεται από την περιφέρεια και μόλις το 20% από την Αθήνα, όπου όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς προκαλούνται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η μέση συχνότητα ζημιών στην Αστική Ευθύνη Οχημάτων είναι για την αγορά περίπου 11%, για την Συνεταιριστική Ασφαλιστική το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 6,5%, γεγονός το οποίο αντανακλάται στα καθαρά της αποτελέσματα.