Ανοδικά και πάλι κινείται το δολάριο

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM

Παρόλο που τα νομίσματα κατάφεραν να ανακτήσουν κάποιο από το χαμένο έδαφος κατά την χθεσινή ημέρα, οι κινήσεις τους  αποδείχθηκαν διορθωτικές και δεν κατάφεραν να προκαλέσουν κάποια αλλαγή στην τάση.

Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση της Ευρωζώνης συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες, κάτι το οποίο έχει σημαντικές επιπτώσεις στο συναίσθημα των επενδυτών.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι μόνο άσχημα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal,  οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες στην Αμερική, είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες με μηνύσεις από κατασχέσεις ύψους $17 δισ.

Το δολάριο όμως φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επωφελείται από τον συνδυασμό της μειωμένης διάθεσης για ρίσκο στην αγορά και το τέλος του δεύτερου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, επισημαίνει ο Joel Kruger.

Τα νομίσματα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι αυτά με τις υψηλότερες αποδόσεις και αυτά που συσχετίζονται με τα εμπορεύματα. 

Στη συνέχεια της ημέρας, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μια φορά η Ελλάδα, με τους επενδυτές να ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω των φημολογιών για δημοψήφισμα, καθώς οι προσπάθειες συναίνεσης δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο, η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας είναι αυτή του ΑΕΠ της Αγγλίας.

Τέλος, τα futures της Αμερικής και τα εμπορεύματα κινούνται πτωτικά στο ξεκίνημα της ημέρας.