Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Αμερικής πιέζουν το δολάριο

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM

Ένας ακόμα γύρος αδύναμων οικονομικών στοιχείων, αυτή την φορά από την πλευρά της Αμερικής, ήταν ο λόγος της νέας υποχώρησης του δολαρίου την Πέμπτη.

Το αμερικανικό νόμισμα βρέθηκε υπό πίεση καθώς αυξήθηκαν οι εκτιμήσεις ότη η Fed θα διατηρήσει την ήπια νομισματική πολιτική της για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Τα στοιχεία του δείκτη Philly Fed και των leading indicators ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, ενώ τα σχόλια του Fisher της Fed, δεν βοήθησαν το δολάριο.

Ωστόσο, η πτώση του δολαρίου δεν ήταν τόσο έντονη όσο είχαμε δει σε προηγούμενες ανακοινώσεις, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες παγκοσμίως σίγουρα δεν δικαιολογούν τη στροφή των επενδυτών μακριά από το δολάριο, παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Αμερικής.

Οι οικονομικές ανακοινώσεις στον υπόλοιπο κόσμο ήταν επίσης απογοητευτικές στο σύνολο τους, τις τελευταίες εβδομάδες, και σε συνδυασμό με τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης και τους φόβους για εξάπλωση της κρίσης, η πτώση του δολαρίου αναμένεται να μην πάρει μεγάλες εκτάσεις για την ώρα.

Στη συνέχεια της ημέρας, η μόνη αξιόλογη ανακοίνωση από την πλευρά της Ευρώπης είναι αυτή του δείκτη PPI της Γερμανίας, ενώ αξίζει να αναφερθεί και ο τρεχούμενος λογαριασμός της Ευρωζώνης. Το απόγευμα ωστόσο, ο Καναδάς θα βρεθεί στο επίκεντρο, με τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και των λιανικών πωλήσεων.

Τα futures της Αμερικής κινούνται ελαφρώς πτωτικά στο άνοιγμα της Ευρώπης, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παρουσιάζουν μικρή ενίσχυση.