Κέρδη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την International Life

Η International Life συνέχισε το Α’ Τρίμηνο του 2011 τη θετική πορεία που είχε καταγράψει κατά το 2010, σημειώνοντας άνοδο στα βασικά οικονομικά της μεγέθη. 

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος διατήρησε την κερδοφορία του με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 1,5 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τον προϋπολογισμό του Α’ τριμήνου. Για την ίδια περίοδο, η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής ανήλθε σε 11 εκατ. ευρώ , σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 6% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων και δικαιωμάτων του Ομίλου ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 14,5% σε σχέση με το 2010, γεγονός που οφείλεται στην επιλεκτική μείωση της παραγωγής του κλάδου αυτοκινήτων. 

Η ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, αποτυπώνεται και στο σύνολο των αποθεμάτων της, το οποίο διαμορφώνεται στα 182,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105,8 εκατ. ευρώαφορούν σε αποθέματα ζωής  και τα 76,4 εκατ. ευρώσε αποθέματα γενικών ασφαλίσεων.

Ο κ. Γιάννος Μπράβος, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου International Life, δήλωσε σχετικά: «Ο όμιλος International Life συνεχίζει την ανοδική πορεία που χάραξε το 2010. Το 2011 ξεκίνησε με κερδοφόρο Α’ Τρίμηνο γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε το 2010 αποδίδει καρπούς. Με σταθερά βήματα προετοιμαζόμαστε για το Solvency II τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Α’ τριμήνου πήραμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για εκκαθαρίσεις και επιλεκτικές συνεργασίες στην παραγωγή αυτοκινήτου, οι οποίες συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας μας  και την ενίσχυση της ανταπόκρισής μας  στις προκλήσεις του σημερινού και μελλοντικού ασφαλιστικού περιβάλλοντος».

Ο Όμιλος International Life διαμορφώνει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων ασφαλίσεων ζωής, αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων γενικών ασφαλίσεων, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο αποδοτικούς συνδυασμούς χαρτοφυλακίων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.