Euler Hermes: Πολλές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Διοίκηση

Η Euler Hermes, η κορυφαία εταιρεία ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων, ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Διοίκηση του Ομίλου. Ενώ η κρίση της Covid-19 επιβεβαίωσε τον καθοριστικό ρόλο της ασφάλισης πιστώσεων στη διατήρηση του παγκόσμιου εμπορίου, η Euler Hermes θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν την ανοδική τους πορεία ενώ βρισκόμαστε ακόμα σε αβέβαιους καιρούς. Αυτές οι υποψηφιότητες ενσαρκώνουν τη φιλοδοξία της εταιρείας να συνοδέψει τους πελάτες της σε νέους κύκλους ανάπτυξης και να ανεβάσει εκ νέου τον πήχη στην εξυπηρέτηση πελατών.

  • Ο Michele Pignotti, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου που είναι αρμόδιο για τη Εμπορική Διεύθυνση, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 20 Ιουνίου του 2021 για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις μέσα από την Solunion στην Ισπανία. Ο Michele ήρθε στην Euler Hermes το 2004. Στους ρόλους που ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος για την Ιταλία, Επικεφαλής της περιοχής της αγοράς του Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, καθώς και Επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης, ανέπτυξε τη δικαιόχρηση επωνυμίας (brand franchise) μέσω ενός νέου μοντέλου εξυπηρέτησης πελατών και ψηφιακού μάρκετινγκ και συνεισέφερε στην παραγωγή επικερδούς ανάπτυξης σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

 

  • Ο Anil Berry διορίζεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου που είναι αρμόδιο για τη Εμπορική Διεύθυνση, από τις 21 Ιουνίου του 2021. Ο Anil έχει πτυχίο Οικονομικών, Νομικής και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο East Anglia. Ήρθε στην Euler Hermes το 1997, λαμβάνοντας θέσεις στην Ανάληψη Κινδύνων, στη Διαχείριση Λογαριασμών Πελατών και Συνεργατών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στις χώρες του Κόλπου, έπειτα Επικεφαλής των Πωλήσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού πριν αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Euler Hermes Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, τις οποίες ανέπτυξε σημαντικά.

 

  • Ο Frédéric Bizière, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου που είναι αρμόδιο για την Πιστωτική Πληροφόρηση και την Αντασφάλιση, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 20 Ιουνίου του 2021 για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις μέσα από τον Όμιλο Allianz. Τα τελευταία 23 χρόνια έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Euler Hermes από τους στρατηγικής σημασίας ρόλους που ανέλαβε μέσα στον Όμιλο, όπου κατέλαβε αρκετές θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια στους τομείς, Κινδύνων, Χρηματοδότησης, Διαχείρισης της Αγοράς, του Εμπορίου.

 

  • Ο Fabrice Desnos διορίζεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου που είναι αρμόδιο για την Πιστωτική Πληροφόρηση, τις Απαιτήσεις, τις Εισπράξεις και την Αντασφάλιση από τις 21 Ιουνίου του 2021. Ο Fabrice κατέχει Μάστερ Μηχανολογίας από το École Centrale de Lyon και Μάστερ Πολιτικών Επιστημών στα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά. Ήρθε στην εταιρεία το 1996 και ανέλαβε ανώτερες θέσεις στις οικονομικές υπηρεσίες του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Περιφέρειας της Βόρειας Ευρώπης το 2016, όπου κατεύθυνε τις δεκαπέντε χώρες προς μια πορεία ανάπτυξης διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των πελατών.

 

  • Ο Milo Bogaerts θα διαδεχθεί τον Fabrice Desnos ως Διευθύνων Σύμβουλος της Περιφέρειας της Βόρειας Ευρώπης, από την 1η Ιουνίου του 2021. Ο Milo έχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων TiasNImbas. Ήρθε αρχικά στην Euler Hermes από το 1998 ως το 2007 σαν Διαχειριστής Λογαριασμών και στη συνέχεια έγινε Διευθυντής της Interpolis Credit Insurance. Επέστρεψε στην Euler Hermes το 2012 ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ολλανδίας, έπειτα ως Εμπορικός Διευθυντής για τη Βόρεια Ευρώπη. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας από το 2017, ο Milo έχει δώσει εντυπωσιακή ώθηση στην επιχείρηση από την άποψη των πωλήσεων και της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας.

 

  • Ο Holger Schäfer θα διαδεχθεί τον Anil Berry ως Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, από την 1η Ιουλίου του 2021. Ο Holger έχει πάνω από 36 χρόνια εμπειρίας στον Όμιλο Allianz. Κατείχε διάφορες ανώτερες διοικητικές θέσεις, όπως παγκόσμια αρμοδιότητα για τις Πωλήσεις στην AGCS με έδρα τη Γερμανία και το Λονδίνο. Έπειτα, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της AGCS στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ήρθε στην Euler Hermes ως Επικεφαλής της Περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού το 2016, όπου πέτυχε σημαντική ανάπτυξη και αύξηση κερδών χάρη στη βελτίωση του χαρτοφυλακίου ποιότητας σε 12 χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού.

 

  • Ο Paul Flanagan θα διαδεχθεί τον Holger Schäfer ως Διευθύνων Σύμβουλος της Περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, από την 1η Ιουλίου του 2021. Ο Paul ήρθε στην Euler Hermes πριν από 30 χρόνια, ενώ τότε εργαζόταν για την Trade Indemnity PLC, στην ομάδα οικονομικών. Το 1998, ανέλαβε την Οικονομική Διεύθυνση, πριν γίνει Υπεύθυνος Κινδύνων, Πληροφοριών, Απαιτήσεων και Εισπράξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2007, κατεύθυνε με επιτυχία την Euler Hermes Καναδά εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διατηρώντας το μερίδιό της στην αγορά και σταθερή ανάπτυξη. Το 2010, ο Paul έγινε Διευθυντής Περιφερειακών Κινδύνων για τη Βόρεια Ευρώπη, ενώ το 2016, Διευθύνων Σύμβουλος για την Πολωνία, όπου αποκατέστησε την κερδοφορία και την ανάπτυξη.

«Ευχαριστώ θερμά τον Frédéric και τον Michele για την τεράστια προσφορά τους στην επιτυχία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια και τους εύχομαι επιτυχία στους μελλοντικούς τους ρόλους. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Anil, τον Fabrice, τον Milo, τον Holger και τον Paul στην Ηγετική μας Ομάδα, που όλοι τους έρχονται διαθέτοντας μεγάλη διεθνή πείρα και εμπειρία στο συγκεκριμένο πεδίο. Θα συνεισφέρουν με το δικό τους όραμα και τη δική τους ενέργεια στη μετάβαση της εταιρείας στο επόμενο επίπεδο, αυξάνοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης και μεταμόρφωσης, καθώς και υποστηρίζοντας τους πελάτες μας στην επερχόμενη φάση οικονομικής ανάκαμψης», είπε η Clarisse Kopff, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Διαχείρισης του Ομίλου Euler Hermes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*