Μυτιληναίος: Αύξηση του τζίρου κατά 30%

Αύξηση του τζίρου της τάξης του 30% παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 ο όμιλος «Μυτιληναίος», σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοίκηση του ομίλου στη γενική συνέλευση. Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ε. Μυτιληναίος, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις, ενώ είπε ότι συνεχίζονται οι επενδύσεις στον κλάδο του αλουμινίου, τόσο για την παραγωγή όσο και για τη διακίνηση. 

Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή η στρατηγική του ομίλου εστιάζεται πρώτον στη θωράκισή του για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και δεύτερον στη διατήρηση της ισχυρής αναπτυξιακής του δυναμικής. Eπανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του 2011 ο όμιλος αναμένεται να έχει ρευστότητα που θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και υπάρχει σοβαρή συζήτηση για εξαγορές, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με το ενδιαφέρον του ομίλου να επικεντρώνεται στη ΛΑΡΚΟ και τη ΔΕΠΑ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΕΤΚΑ, κ. Γιάννη Μυτιληναίο, η στρατηγική της εταιρείας επικεντρώνεται στη διατήρηση της υψηλής ρευστότητας, ώστε να αξιοποιήσει ευκαιρίες εξαγορών στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, γίνονται συζητήσεις στην Τουρκία και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής για συμμετοχή της όχι απλώς στην κατασκευή, αλλά και στην ιδιοκτησία και διαχείριση ενεργειακών έργων. Το ανεκτέλεστο έργων της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ.