Με ζημίες 1 εκατ. ευρώ έκλεισε το α’ τρίμηνο για την Coca Cola 3E

Στο πρώτο τρίμηνο η εταιρεία αιφνιδίασε τους περισσότερους αναλυτές, παρουσιάζοντας ζημίες. Σαφώς η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά το γύρισμα των θετικών ταμειακών ροών (131,7 εκατ.) σε αρνητικές, κατά 4,7 εκατ. ευρώ, ανησυχεί. 

Με ζημίες 1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 29,2 εκατ. ευρώ πέρυσι (συγκρίσιμα μεγέθη) έκλεισε το α΄ τρίμηνο, γεγονός το οποίο η εταιρεία χαρακτηρίζει συγκυριακό και το αποδίδει αφενός στην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και αφετέρου στο γεγονός ότι οι πωλήσεις για τις γιορτές του Πάσχα έγιναν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Ειδικά σε ό,τι αφορά το κόστος πρώτων υλών, ο όμιλος προβλέπει ότι θα συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κερδοφορία του και στο υπόλοιπο έτος. 

Με βάση, πάντως, τις ανέλεγκτες οικονομικές καταστάσεις, και αν δε ληφθούν υπόψη τα έξοδα αναδιοργάνωσης, το α΄ τρίμηνο έκλεισε για τον όμιλο με ζημίες μετά από φόρους ύψους 7,9 εκατ.ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 28 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Σε επίπεδο μητρικής, οι ζημίες διευρύνθηκαν στα 12,3 εκατ. ευρώ από 10,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1.416 εκατ. ευρώ έναντι 1.377 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων κατά 2% στις αναπτυσσόμενες και κατά 7% στις αναδυόμενες αγορές.