Επενδυτικό πρόγραμμα Inlife Flexible από την International Life

Το Inlife Flexible είναι επενδυτικό πρόγραμμα (Unit Linked) που προσφέρει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να δημιουργεί έναν επενδυτικό λογαριασμό μέσα από μία διαδικασία συστηματικής αποταμίευσης με ανταγωνιστικούς όρους.

Τρόπος Λειτουργίας – Παροχές
Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να συνθέσει χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, επιλέγοντας μέχρι τρία από τα Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων του Ομίλου (International ΑΕΔΑΚ).

Στη λήξη της ασφάλισης, ο ασφαλισμένος έχει 4 επιλογές:
- Να εισπράξει εφάπαξ ποσό ίσο με το γινόμενο του αριθμού των μεριδίων τα οποία είναι πιστωμένα στον αποταμιευτικό του λογαριασμό επί την καθαρή τιμή την ημερομηνία εκείνη
- Να μετατρέψει το παραπάνω ποσό σε ισόβια σύνταξη
- Να πραγματοποιήσει μερική εξαγορά του συμβολαίου και να μετατρέψει το υπόλοιπο σε ισόβια σύνταξη
- Να διατηρήσει τον αποταμιευτικό λογαριασμό για όσο χρόνο επιθυμεί.

Το Πρόγραμμα καλύπτει την απώλεια ζωής από ατύχημα και ασθένεια με ελάχιστο ποσό το ετήσιο ασφάλιστρο και ανώτατο όριο το ποσό των 3.000 ευρώ και καλύπτει το θάνατο από ατύχημα σε ποσό 15πλάσιο του ποσού κάλυψης που έχει επιλέγει για το θάνατο. Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου, καταβάλλεται στους δικαιούχους το ασφαλισμένο κεφάλαιο και η αξία του Αποταμιευτικού Λογαριασμού. Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από ατύχημα καταβάλλεται και ένα πρόσθετο κεφάλαιο στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα συνδυασμένη κάλυψη στον ασφαλισμένο και στην οικογένειά του αφού.

Το Inlife Flexible παρέχει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να εισπράττει σύνταξη ή το ποσό εφάπαξ και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα Ζωής της International Life, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης.

Πού απευθύνεται
Το Inlife Flexible απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να εξασφαλίσουν εγγυημένο εισόδημα στην συνταξιοδότηση. Το πρόγραμμα μπορούν να το ξεκινήσουν άτομα ηλικίας από 18 έως 60 ετών. Η ελάχιστη διάρκεια ασφάλισης ορίζεται στα 15 έτη, με μικρότερη δυνατή ηλικία συνταξιοδότησης (κατά τη λήξη) τα 75 έτη.

Η International Life παρέχει στον πελάτη τη δυνατότητα να εξοφλεί τα ασφάλιστρά του σε τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια βάση μέσω σύγχρονων και ευέλικτων τρόπων πληρωμής, όπως πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού, Web Banking, Phone Banking, πιστωτική κάρτα και σύστημα EasyPay της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα εξαγοράς σε περίπτωση που διακοπεί η ασφάλιση πριν την καθορισμένη λήξη, εφόσον έχει συμπληρώσει 2 χρόνια ισχύος του συμβολαίου και εξοφληθούν 2 ετήσια Βασικά ασφάλιστρα. Επίσης, ο συμβαλλόμενος έχει δικαίωμα 1 μερικής εξαγοράς σε κάθε ημερολογιακό έτος μετά το 2ο έτος ισχύος του συμβολαίου (20%-60% της αξίας του συμβολαίου & υπόλοιπο > 1.500 ευρώ).