Ανοδικές παραμένουν οι προοπτικές για το δολάριο

Ήσυχα ξεκινά η εβδομάδα καθώς το δολάριο παραμένει σε υψηλή ζήτηση και συνεχίζει να ενισχύεται έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων.

Σε γενικές γραμμές, οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη παραμένουν, και η συνεχής απειλή εξάπλωσης των προβλημάτων και στις υπόλοιπες χώρες, διατηρεί το ευρώ υπό πίεση.

Η γενικότερη διάθεση για ανάληψη ρίσκου φαίνεται να υποχωρεί, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες και τις τιμές των εμπορευμάτων να κινούνται πτωτικά, προειδοποιώντας για συνέχιση της τρέχουσας τάσης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο σήμερα, λόγω της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Η ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης της Πορτογαλίας, ενώ η τύχη της Ελλάδας, όσον αφορά τους όρους του σχεδίου διάσωσης, είναι ακόμα αμφίβολη.

Στη συνέχεια της ημέρας, αναμένονται τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης, ενώ το απόγευμα από την Αμερική, ο δείκτης μεταποίησης Empire State, οι ροές κεφαλαίων και  ο δείκτης τιμών κατοικιών NAHB. 

Του Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM