Γ. Καντώρος: Υβριδικό μοντέλο στην εργασία, να κινηθούμε γύρω από τον ασθενή στην Υγεία

Ένα υβριδικό μοντέλο που θα συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο με την τηλεργασία είναι η επόμενη μέρα στην εργασίας, σύμφωνα με τον CEO της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος ο οποίος περιέγραψε πώς μέσα σε λίγες ημέρες και με αφορμή την πανδημία εταιρίες με χιλιάδες εργαζόμενους έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως εργασίας. «Εργαλεία υπήρχαν, απλώς δεν τα χρησιμοποιούσαμε», πρόσθεσε.

Κατά την διάρκεια σχετικής συζήτησης που διοργανώθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας.Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο κ. Καντώρος αναφέρθηκε και στο σύστημα Υγείας. Τόνισε πως πρόκειται για ένα σύστημα που δεν έχει πολλά χρόνια ζωής και πρέπει να επανασχεδιαστεί για να πάψουμε να ακολουθούμε παλιές συνταγές.

«Σήμερα το σύστημα υγείας κινείται γύρω από το νοσοκομείο, ενώ πρέπει να κινείται γύρω από τον ασθενή», είπε ο κ. Καντώρος που υπογράμμισε την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο της υγείας.

Για την εκπαίδευση στην περίοδο της πανδημίας μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιλτιάδης Νεκτάριος. Όπως είπε η εμπειρία αυτή απέδειξε ότι χάρη στις σύγχρονες πλατφόρμες τα Πανεπιστήμια μπορούν άνετα να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως για κάποιο διάστημα. Αυτό, ωστόσο, ενώ λειτουργεί ιδανικά για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες των προπτυχιακών φοιτητών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Νεκτάριος επισήμανε ότι υπάρχουν μοντέλα του εξωτερικού που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα όπως για παράδειγμα αυτό της Σουηδίας που αντιμετωπίζει την μαύρη οικονομία ενώ συγχρόνως λύνει τα προβλήματα εργαζομένων και εργοδοτών. «Χρειάζεται επιτέλους μία διακομματική συναίνεση για να αλλάξει το σύστημα», υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*