Δυναμική ανάπτυξη του Δικτύου Πωλήσεων της Interamerican

Την εντεινόμενη παρουσία και ανάπτυξη της Interamerican στην Κρήτη, ανέδειξε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στο Ηράκλειο, με θέμα «Νέες Αγορές – Νέες Ευκαιρίες». Σημειώνεται ότι η Interamerican έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην αγορά της Κρήτης μετά τη στρατηγική αναδιάρθρωσης του Δικτύου Πωλήσεων, διατηρώντας Γραφεία Πωλήσεων στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στον Άγιο Νικόλαο, με συνεργάτες που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Κρήτη.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης στο Ηράκλειο ήταν ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), ο οποίος μίλησε για τις τάσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων και τις μεταρρυθμίσεις της κοινωνικής ασφάλισης. Αναφερόμενος στην ελληνική πραγματικότητα, ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε τη συρρίκνωση, με το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, της εγγύησης του κράτους για την καταβολή των δημοσίων συντάξεων (πρώτος πυλώνας) στο, κατά περίπτωση συνταξιούχου, ύψος της αποκαλούμενης «βασικής σύνταξης».
 
Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, «σε μια σύνταξη 1.800 ευρώ που πρόκειται να χορηγηθεί το 2020, η βασική σύνταξη είναι 160 ευρώ και συνεπώς, το κράτος εγγυάται μόνον αυτά τα 160 ευρώ – ενώ μέχρι σήμερα η εγγύηση του κράτους κάλυπτε το σύνολο των 1.800 ευρώ». Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι η σταδιακή μείωση των συντάξεων που θα καταβάλλονται από το 2015 και μετά μπορεί να προσεγγίσει το 50% των σημερινών συντάξεων περί το έτος 2025, ενώ επεσήμανε το μεγάλο κενό στον δεύτερο (επαγγελματική ασφάλιση) και στον τρίτο πυλώνα (ατομική). Όπως τόνισε, η ιδιωτική ασφάλιση υπό όρους μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στον δεύτερο και τρίτο πυλώνα, «που βρίσκουν σαφή νομιμοποιητική βάση στο διεθνούς εμβέλειας κείμενο της έκθεσης Beveridge».

Οι βραβευθέντες συνεργάτες με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πωλήσεων Κρήτης Σ. ΛουραντάκηΟ κ. Γιώργος Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing αναφέρθηκε στις διαμορφούμενες συνθήκες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, υπογραμμίζοντας ότι η νέα εποπτική αρχή υπό την Τράπεζα της Ελλάδος και η κοινοτική οδηγία Solvency II δημιουργούν πλαίσιο υψηλών απαιτήσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η Interamerican, όπως τόνισε ο κ. Μαυρέλης, με την ισχυρή κεφαλαιακή υπόσταση και φερεγγυότητά της, το εύρος και την καινοτομία σε υπηρεσίες και προϊόντα και τον επαγγελματισμό των συνεργατών της είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, μετατρέποντας την οικονομική κρίση σε ευκαιρία με τις κατάλληλες προτάσεις. 

Ο Γεν. Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας παρουσίασε τα εξαιρετικά παραγωγικά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου που υπερβαίνουν τον στόχο, τα νέα προγράμματα αστικής ευθύνης, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ιατρών, τις νέες συνεργασίες με νοσηλευτικά κέντρα στον τομέα υπηρεσιών υγείας και τις κινήσεις ενίσχυσης του τοπικού Δικτύου Πωλήσεων. «Η πολυκαναλική διανομή αποβαίνει προς όφελος του ασφαλιζομένου, τον οποίο τοποθετούμε στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας» υπογράμμισε ο Γ. Μαυρέλης, αναφερόμενος στη συμπληρωματικότητα των καναλιών διανομής και στην παράληλη ανάπτυξη των απευθείας πωλήσεων με το anytime.

Την εκδήλωση συντόνισε ο περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Κρήτης κ. Στάθης Λουραντάκης. Κατά την εκδήλωση βραβεύθηκαν οι διακριθέντες για τις επιδόσεις τους το α’ τετράμηνο στον κλάδο υγείας συνεργάτες, οι οποίοι κατά σειρά επιτυχίας ήταν οι εξής:

• Unit Managers: Γιάννης Πατεράκης, Διονύσης Ριζάκης.
• Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι: Εμμανουήλ Σαββάκης (Γραφείο Παπαδημητράκη), Κωνσταντίνος Καστανάκης, Θρασύβουλος Παρασκάκης (Γραφείο Χανίων), Παναγιώτης Γαβαλετάκης (Γραφείο Παπαδημητράκη) και Άννα Μάντακα (Γραφείο Χανίων).