Θα μπορέσει να συνεχιστεί το ράλι του δολαρίου;

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά, ύστερα από τις έντονες αντιστροφές που είδαμε στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν το δολάριο θα συνεχίσει να επωφελείται και τις επόμενες ημέρες.

Οι διακυμάνσεις είναι περιορισμένες στο ξεκίνημα της ημέρας, χωρίς να έχει διαμορφωθεί κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη, ύστερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Σύμφωνα μα τον Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM , το ευρώ είχε καταφέρει να βρει κάποια στήριξη, ύστερα από τη διάψευση των φημολογιών  σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θεωρείται διορθωτική και ήταν αναμενόμενη από τεχνικής άποψης.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, η στερλίνα δέχθηκε κάποιες πιέσεις, ύστερα από τα αδύναμα στοιχεία του δείκτη CBI της Αγγλίας, ενώ στην Αυστραλία οι επιχειρηματικές συνθήκες και οι αγγελίες για εργασία εμφάνισαν θετικά στοιχεία, όμως αναθεωρήθηκαν πτωτικά τα αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα.

Στη συνέχεια της ημέρας, στο επίκεντρο θα συνεχίσει να βρίσκεται η διάθεση ρίσκου και το εάν θα συνεχιστούν οι κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Για την ώρα είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι οι αγορές διαμορφώνουν πλάγιο σχηματισμό.
Η πιο αξιόλογη οικονομική ανακοίνωση της ημέρας, είναι αυτή της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.