Συναντήσεις για τη «διαφάνεια» στις ασφαλιστικές συναλλαγές

Μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά με τους διαμεσολαβούντες, είχε προχθές ο γενικός γραμματέας καταναλωτή, Δημ. Σπυράκος, για το θέμα του νομοσχεδίου περί διαφάνειας στις ασφαλιστικές συναλλαγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σπυράκος ανέλυσε στους εκπροσώπους των διαμεσολαβούντων τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούσαν κυρίως τη διαμεσολάβηση, όπως το θέμα των προμηθειών και το πώς θα υπολογίζονται εφόσον ένα ισόβιο συμβόλαιο Ζωής μεταφέρεται από μια ασφαλιστική σε μια άλλη.
Ειδική αναφορά φέρεται να έκανε ο κ. Σπυράκος και σε ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την ενημέρωση που θα πρέπει να παρέχουν οι διαμεσολαβούντες στους ασφαλισμένους πριν από τη σύναψη κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αλλά και για τις ευθύνες που φέρουν ως επαγγελματίες έναντι των ασφαλισμένων.
Πλέον εκκρεμεί μια ακόμη συνάντηση του κ. Σπυράκου, πριν δώσει το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση, αυτή με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με την οποία θα συζητήσει και το θέμα των ανατιμήσεων στον κλάδο Υγείας.