Δολάριο: Άνοδος τις ώρες Ασίας/Ευρώπης και πτώση τις ώρες Αμερικής

Μια ακόμα ημέρα ξεκινά πτωτικά για τα νομίσματα και θετικά για το δολάριο… Ωστόσο, σύμφωνα με τον Joel Kruger, Technical Strategist της FXCM , οι πιθανότητες μιας ουσιαστικής αντιστροφής για το δολάριο αυτή τη στιγμή είναι λίγες, καθώς το νόμισμα δέχεται έντονο κύμα πωλήσεων, κάθε φορά που καταφέρνει να ανακτήσει έδαφος.

Τα θετικά στοιχεία υπέρ του δολαρίου ήταν πολύ λίγα τελευταία, και για όσο διάστημα παραμένει η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στην αγορά, οι επενδυτές αναμένεται να συνεχίσουν να προτιμούν υψηλότερες αποδόσεις και διαφοροποίηση από το δολάριο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας κατά τη σημερινή της ανακοίνωση, διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στο 4,5% για έκτο συνεχή μήνα. Σε γενικές γραμμές, η συνοδευτική δήλωση ήταν σχεδόν ίδια με του προηγούμενου μήνα, με τη μόνη διαφορά ότι η RBA δήλωσε ότι παρά την ενίσχυση του νομίσματος της, ο μακροπρόθεσμος πληθωρισμός αναμένεται να σημειώσει σχετική αύξηση.

Αυτό το στοιχείο έδωσε ώθηση στους αγοραστές του δολαρίου Αυστραλίας, οι οποίοι αναζητούσαν μια αφορμή να αγοράσουν και πάλι, παρά τα υπεραγορασμένα επίπεδα και την ενίσχυση σε υψηλό 30 ετών έναντι του δολαρίου Αμερικής.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νομίσματα, το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς κατά τις ώρες των ασιατικών συναλλαγών, ύστερα από τις δηλώσεις του κόμματος True Finns της Φινλανδίας, ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν στο πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας και ότι ο μηχανισμός σταθερότητας της ΕΕ θα δεχθεί πιέσεις.

Ωστόσο, η αγορά κατάφερε να ξεπεράσει τα παραπάνω σχόλια, λόγω κάποιων ενθαρρυντικών δηλώσεων των μελών της ΕΚΤ Weidmann και Constancio.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο Καναδά έχει διαμορφώσει έντονη άνοδο στο ξεκίνημα της ημέρας, ύστερα από δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία προβλέπουν πλειοψηφική νίκη των Συντηρητικών στις επερχόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια της ημέρας, οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις είναι αυτές του δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης της Αγγλίας, οι τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης, και ο δείκτης πωλήσεων CBI στην Αγγλία.
Το απόγευμα στην Αμερική αναμένονται οι εργοστασιακές παραγγελίες, και η ομιλία του Hoenig της Fed.

Τα futures της Αμερικής και οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά στο ξεκίνημα της ημέρας ενώ ο χρυσός έχει καταφέρει να ανακάμψει από τα χθεσινά χαμηλά