Φιλοξενία έκθεσης στο χώρο ιστορικής μνήμης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Από τις 27 Απριλίου 2011 και για ένα μήνα, φιλοξενείται στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Κοραή 4, η Ομαδική Εικαστική Έκθεση με τίτλο “Greek Island”

Η έκθεση οδηγεί τους θεατές σε ένα πολύ κεντρικό αλλά και «κρυφό» σημείο της Αθήνας και τους προσκαλεί να μοιραστούν μια ισχυρή συγκίνηση. 

Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στα αντιαεροπορικά καταφύγια που μετατράπηκαν σε κρατητήρια της Kommandatur επί γερμανικής κατοχής, θα χαθεί για λίγο μέσα στην πόλη για να την ανακαλύψει και πάλι.

Εδώ κάτω, στα δύο επίπεδα του υπογείου έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται στο «ασυνείδητο» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. 

Έργο της Δάφνης ΤσάτσουΗ αποκάλυψη των επιφανειών των τοιχωμάτων , επανεγγράφουν την ιστορία αυτού του Χώρου καθώς από το 1990, επιστήμονες και συντηρητές του ΥΠΠΟ σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική αποκαθιστούν τον Χώρο ως Μνημείο. 

Για τους 9 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση η ανακάλυψη του Χώρου  σταμάτησε το χρόνο και λειτούργησε σαν πρόκληση στοχασμού και ειλικρινούς συνάντησης με ιστορικές μνήμες πολύ σημαντικές για την πορεία του τόπου.

Εικαστικές εγκαταστάσεις φτιαγμένες ειδικά για την έκθεση, φωτογραφίες, γλυπτά, βίντεο και σχέδια, «αναπνέουν» στα αντιαεροπορικά καταφύγια και ελευθερώνουν τον επισκέπτη. 


Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:
Αντώνης Βολανάκης, Νάντια Καλαρά+Martin Carle,
Πάνος Κωστούρος, Κλεώνη Μανουσάκη, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Μαρία Νυμφιάδη,
Κωνσταντίνος Πάτσιος, Δάφνη Τσάτσου

Έναρξη λειτουργίας: 27/4/2011
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 10:00-14:00, 18:00-21:00
Σάββατο 10:00-15:00
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε και στο site του Χώρου Ιστορικής Μνήμης Κοραή 4: www.korai4.gr