Σε ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ η Evima

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ προχώρησε η Evima Ασφαλιστική, υλοποιώντας την πρόθεση της διοίκησης να καλύψει έγκαιρα τις απαιτήσεις φερεγγυότητας  της εταιρείας ενόψει της Solvency II.

Η αύξηση καλύφθηκε από τους πέντε μετόχους της εταιρείας – κ.κ. Βασίλη Λιάγκα, Μάρκο Κατσουλάκη, Τσαουρδά  Επαμεινώνδα, Θανάση Μαρίνο και Ηλία Σκανδάλη – με μετρητά, ανεβάζοντας το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου στα 31,4 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας η αύξηση, που αναμένεται να λάβει την έγκριση της εποπτικής αρχής, υπερκαλύπτει τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας, καθώς φέρνει την Evima μεταξύ των εταιρειών, των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο είναι πολλαπλάσιο της ασφαλιστικής παραγωγής.

H παραγωγή της εταιρείας στο τέλος τετραμήνου αυξήθηκε στα 14 εκατ. ευρώ και στους στόχους της διοίκησης είναι ο διπλασιασμός των εργασιών σε σχέση με το 2010, έτος κατά το οποίο η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία η παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε βάσει του πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου της, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ποιοτική παραγωγική ανάπτυξη μέσω αυστηρά επιλεγμένων συνεργατών, βελτίωση της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου με την αύξηση των λοιπών κλάδων ασφάλισης και γενικότερα την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας. 
 
Σημειώνεται ότι η Evima Ασφαλιστική αποτελεί τη μετεξέλιξη της Πρώτης Ασφαλιστικής, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος και την ανάληψη της διοίκησης από τους πέντε νέους μετόχους με την καταβολή 15 εκατ. ευρώ το 2010.