Τα χθεσινά σχόλια της Fed ενίσχυσαν την αδυναμία του δολαρίου

Η κεντρική τράπεζα της Αμερικής δεν κατάφερε να προσφέρει στήριξη στο δολάριο την Τετάρτη, καθώς εμφανίστηκε πιο διστακτική απ’ όσο ανέμενε η αγορά. Σε γενικές γραμμές, η συνοδευτική δήλωση της Fed, ύστερα από την ανακοίνωση των επιτοκίων, παρέμεινε ίδια, με τη μόνη διαφορά να παρατηρείται στην πτωτική αναθεώρηση της πορείας της ανάκαμψης στην Αμερική.

Ενώ τον προηγούμενο μήνα η τράπεζα είχε χαρακτηρίσει το ρυθμό της ανάκαμψης «πιο ισχυρό», εχθές δήλωσε ότι προβλέπει μέτριο ρυθμό ανάκαμψης, γεγονός το οποίο ήταν αρκετό για να οδηγήσει σε πωλήσεις δολαρίου.  Το ευρώ επωφελήθηκε περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα, πλησιάζοντας πλέον προς τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις του 1,5000.

Η κίνηση των τιμών οδήγησε σε διαγραφή των απωλειών του ελβετικού φράγκου, με την ισοτιμία USD/CHF να υποχωρεί προς τα ιστορικά χαμηλά του 0,8700, ενώ το δολάριο Αυστραλίας συνέχισε την ανοδική του κίνηση, ξεπερνώντας τις κορυφές 30 ετών, κινούμενο πάνω από την περιοχή του 1,0900.

Σύμφωνα με την FXCM, η τεχνική εικόνα δείχνει τις ισοτιμίες σε ακραία επίπεδα, ωστόσο, ο ρυθμός της πτώσης του δολαρίου δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί. Έτσι, οι τρέχουσες τάσεις θα ήταν πιθανό να επεκταθούν περεταίρω.
 
Προφανώς τα επίπεδα που εστιάζουμε πλέον είναι το 1,5000 για το EUR/USD, το 0,8500 για το USD/CHF, και το 1,1000 για το AUD/USD.

Σήμερα, μέχρι στιγμής, οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις ήταν αυτές των επιτοκίων της Νέας Ζηλανδίας και της Ιαπωνίας. Και οι δύο κεντρικές τράπεζες διατήρησαν τα επιτόκια σταθερά, ενώ το δολάριο Νέας Ζηλανδίας δείχνει να έχει επηρεαστεί περισσότερο από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας, υποχωρώντας σε σχέση με τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα. Παρόλα αυτά στο επίκεντρο παραμένει η αδυναμία του δολαρίου.

Στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία από τον τομέα απασχόλησης της Γερμανίας, ενώ το απόγευμα ανακοινώνεται το ΑΕΠ της Αμερικής.

Τα futures και τα εμπορεύματα κινούνται ανοδικά στο άνοιγμα της Ευρώπης.