Στην τραμπάλα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου

Τις τελευταίες ημέρες η μεταβλητότητα της αγοράς είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ των γνωστών προβλημάτων χρέους της Ευρώπης και της απειλής για υποβάθμιση του αμερικανικού χρέους, με αποτέλεσμα η ισοτιμία να κινείται διαφορετικά από μέρα σε μέρα.

Νέα κατάρρευση του δολαρίου χθες αφού η αναθεώρηση του χρέους φέρνει σκληρά μέτρα αλλά και κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο μικρότερο πακέτο τόνωσης μέχρι το τέλος του έτους. Η ισοτιμία EUR/USD έχει ανακάμψει από τη μεγάλη πτώση της Μ. Δευτέρας και διαπραγματεύεται πάλι πάνω από το 1,4400. Η κίνηση αυτή θέτει και πάλι ως στόχο το 1,4500.

Τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων και παρείχαν στήριξη στο κοινό νόμισμα. Οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να κινούνται ανοδικά επιδεινώνοντας τη κρίση. Η στερλίνα κινείται ανοδικά στα 1,6345 καλύπτοντας όλες τις απώλειες καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των πρακτικών από τη τελευταία συνεδρίαση της ΒΟΕ.

Ο χρυσός κατέγραψε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό στα $1501,20. Σύμφωνα με την FXCM Hellas, η κρίση χρέους σε Ευρώπη και Αμερική και η πτώση του δολαρίου, καθιστούν το πολύτιμο μέταλλο ως το απόλυτο καταφύγιο αξίας. Ακόμα η ανακοίνωση του πληθωρισμού στο 1,1% στο Καναδά, διατηρεί τις πληθωριστικές προσδοκίες αυξημένες. Ανοδικά και το πετρέλαιο στα $109,10 αφού τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν ισχυρά. Όσο το πετρέλαιο διατηρείται υψηλά, ο χρυσός θα ενισχύεται καθώς θα υπάρχει ο φόβος του πληθωρισμού.