Τιμητική βράβευση της ΑΧΑ Ασφαλιστικής για την οικολογική μετακίνηση

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική έλαβε τιμητική βράβευση για την υποστήριξή της στην εκστρατεία «ECOMOBILITY 2010-11», το Σάββατο 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11. Στη διάρκεια της τελετής βράβευσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους συντελεστές και φορείς που συμμετείχαν. Το βραβείο για την ΑΧΑ Ασφαλιστική παρέλαβε η κυρία Ντίμη Κορδαλή από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΑΧΑ Ελλάδος. 

Τιμητική βράβευση της Axa για τη συμμετοχή της στην ECOMOBILITYΗ ΑΧΑ Ασφαλιστική συμμετείχε ως τοπικός υποστηρικτής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εκστρατεία ECOMOBILITY, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της για μια ισχυρότερη και ασφαλέστερη κοινωνία. Μέσω της εκστρατείας, η εταιρεία επικοινωνεί με τους νέους για την προώθηση και ενδυνάμωση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής κουλτούρας, τρόπου σκέψης και στάση ζωής, γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αρχές της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ως προς την έρευνα και την εκπαίδευση για την μείωση των κινδύνων. 

Η εταιρία μέσω του ECOMOBILITY συμβάλει στην ενεργοποίηση των νέων αναφορικά με την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις και τη διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σ’ αυτές, με στόχο την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούν η υπερβολική και διαρκής χρήση του αυτοκινήτου ακόμα και για μικρές αποστάσεις, η μη τήρηση κανόνων και σημάνσεων και άλλα.

Το Βραβείο για την καλύτερη εργασία για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που κέρδισαν την συμμετοχή τους στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, από 18 έως 22 Ιουνίου, όπου θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου από την Αθήνα ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων.

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού (μουσικής σύνθεσης, εικαστικής έκφρασης, ηλεκτρονικής έκφρασης και δραματουργικής έκφρασης) θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Το Βραβείο για την καλύτερη Διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11, απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης για την υποδομή, διοργάνωση και προώθηση της εκστρατείας στη πόλη του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε, επίσης, ειδικό Βραβείο στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, για το βίντεο που παρουσίασαν με τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Πάτρα.

Ειδικούς Επαίνους έλαβαν, το 5ο Γυμνάσιο Βόλου για τη Δράση Κοινοποίησης των προβλημάτων μετακίνησης στον Βόλο, το Γυμνάσιο Saint Paul του Πειραιά για τις ραδιοφωνικές εκπομπές και το παιχνίδι που δημιούργησαν, το Πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα της Πάτρας για το πείραμα αξιολόγησης των τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου για την ενέργεια εντυποδιανομής για την  ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Προστασία Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κων. Καρτάλης, ο Γ. Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Άρ. Αλεξόπουλος, ο Επίτιμός Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Γιάν. Φραντζεσκάκης και ο Γ.Γ. του ΔΣ του ECOCITY κ. Πάνος Παπαδάκος. Επίσης διαβάστηκε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου και προβλήθηκε το βίντεο με το χαιρετισμό που έστειλε ο Επίτροπός Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Potocnik. Στην Τελετή απονομής των βραβείων παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κ. Αν. Νεράντζης και κ. Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές και καθηγητές από διάφορες πόλεις της χώρας που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη λήξη της εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11.
 
Η διοργάνωση της Εκστρατείας πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.