17ο Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 17ο Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο την 1η Απριλίου 2011.  Με το συντονισμό της κας Νεκταρίας Μπέσσα, Διευθύντριας Διοικητικού & Ανάπτυξης, η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες στις οποίες προέβη η εταιρεία το προηγούμενο έτος, κλήθηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α.,  κ. Θωμάς Ιωαννίδης, να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου και να  απευθύνει το χαιρετισμό του στους συνέδρους. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κυριότερα γεγονότα της Συνεταιριστικής για το 2010, θέτοντας τους στόχους της εταιρείας και για το τρέχον έτος. 

17ο Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο Θερμό χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι επίτιμοι καλεσμένοι της εταιρείας, όπως ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και ο κ. Νικόλαος Μυρτάκης, Πρόεδρος Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών  Ελλάδος & Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραπεζικές εξελίξεις που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά δρώμενα. 

Το Συνέδριο τίμησε επίσης με την παρουσία της η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε.,  η οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα της ιδιωτικής ασφάλισης και της ευρύτερης Ασφαλιστικής Αγοράς.

Ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας αφού παρουσίασε σε όλους τους σύνεδρους τα στελέχη της εταιρείας που συμμετείχαν στο συνέδριο και τη νέα σύνθεση των διευθυντών που στελεχώνουν την εταιρεία, αναφέρθηκε στην ευρύτερη οικονομική κατάσταση της χώρας, μεταφέροντας τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και στη στρατηγική της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α εν όψει των αλλαγών της Εποπτικής Αρχής και της Solvency II.

17ο Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο Ο κ. Μανώλης Φουντουλάκης, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας αφού καλωσόρισε και από τη δική του πλευρά τους προσκεκλημένους του Συνεδρίου, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και στις προσδοκίες του για το μέλλον.

Αξίζει όμως να αναφερθούν ιδιαίτερα οι ομιλίες των κ. Roger Iseli – CEO του Ομίλου MACIF & μελος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α. και Enrico San Pietro, Εκπρόσωπος UGF & Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., οι οποίοι διαβεβαίωσαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι θα συνεχίσουν με το ίδιο σθένος να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν για την δια βίου στήριξή τους στην Συνεταιριστική Α.Ε.Ε.Γ.Α. αψηφώντας οποιαδήποτε οικονομική συγκυρία, μιας και η έννοια της συνεταιριστικής ιδέας βασίζεται στην αλληλεγγύη και την προσήλωση στις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας. Εξίσου αναφέρθηκαν περιληπτικά στις οικονομικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ιταλία αντίστοιχα, ενώ τόνισαν ότι στόχος της Εταιρίας θα πρέπει να είναι η διατήρηση μιας σταθερής αναπτυξιακής πορείας χωρίς εφήμερες λύσεις αλλά και η  βελτίωση των υπηρεσιών της, με σκοπό την υγιή ανάπτυξη. 

Το 17ο Συνέδριο της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο, που χαρακτηρίστηκε από όλους ως μοναδικό, έκλεισε με τις βραβεύσεις των διακεκριμένων Ασφαλιστικών Συμβούλων και Πρακτόρων της.