Αναζητούνται λύσεις για Ασπίς και Commercial

Στη Βουλή έρχεται το θέμα της Ασπίς Πρόνοια και της καθυστέρησης που παρατηρείται για την εξεύρεση λύσης για τους ασφαλισμένους, με την κατάθεση από το βουλευτή Ευβοίας της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλο επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου.  

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για παντελή απραξία σε ότι αφορά στις ουσιαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής των δύο εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, Γιάννη Παντελίδη και την υλοποίηση όσων προβλέπονται στο νόμο 3867/2010. Την ίδια στιγμή όπως σημειώνει, οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν στους ζημιωθέντες για μερική έστω διευθέτηση του προβλήματος έχουν κλονιστεί μετά την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος για τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου που προτείνει τον καθορισμό πλαφόν στις αποζημιώσεις στα 30.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους των δύο εταιρειών.

Σημειώνεται ότι η σχετική εισήγηση της ΤτΕ που προτείνει περικοπή των αποζημιώσεων και εξάμηνη παράταση στην εφαρμογή του νόμου, βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος επιδιώκει τη λύση του προβλήματος, αποτρέποντας παράλληλα το ενδεχόμενο υποβολής αγωγής κατά του δημοσίου από τους ασφαλισμένους που δεν θα ικανοποιηθούν από μια δίκαιη λύση.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για ολιγωρία του αρμόδιου φορέα καθώς οι ασφαλισμένοι της Ασπίς και Commercial Value γίνονται θεατές συνεχών αναβολών ζωτικής σημασίας, που σε πολλές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο και τις ζωές τους.
Ο υπουργός Οικονομικών καλείται να απαντήσει:
 
– Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής των δύο εταιρειών από την ψήφιση του σχετικού νόμου προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναδοχή; Μέχρι πότε θα διενεργείται η διαδικασία ανεύρεσης αναδόχου, η οποία δεν προσδιορίζεται χρονικά στον νόμο, για την περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί ανάδοχος;
 - Γιατί όλα τα συμβόλαια ζωής που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της τράπεζας της Ελλάδας και βρίσκονται σε ισχύ δεν προσφέρουν τις παροχές τους στους ασφαλισμένους;