Στον αυστηρό έλεγχο της ΤτΕ και οι διαμεσολαβούντες

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προημερών η συνάντηση των εκπροσώπων της διαμεσολάβησης στην ασφαλιστική αγορά με κορυφαία στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των επαφών που είχαν οι δύο πλευρές συζητήθηκαν δύο βασικά ζητήματα.
 
Το πρώτο αφορούσε στους ελέγχους τους οποίους σχεδιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος στη διαμεσολάβηση. Οι διαμεσολαβούντες φέρονται να ζήτησαν από την ΤτΕ ενημέρωση για τα στοιχεία τα οποία θα ζητηθούν στο πλαίσιο των ελέγχων, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα δεχθούν ελεγκτές στα γραφεία τους.
 
Από την πλευρά της ΤτΕ τονίστηκε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να αιφνιδιάσει την αγορά και για το λόγο αυτό θα θέσει σε γνώση των διαμεσολαβούντων το πλαίσιο των ελέγχων, το οποίο ωστόσο θα μεριμνήσει ώστε να εφαρμοστεί με αυστηρότητα.
 
Σε ότι αφορά το δεύτερο ζήτημα το οποίο τέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης αναγνωριστικής συνάντησης την οποία είχαν οι διαμεσολαβούντες με την ΤτΕ, αφορούσε στο διάλογο που θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο μερών, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της αγοράς και κυρίως για κάθε επιχειρούμενη από την εποπτική αρχή νομοθετική παρέμβαση.
 
Πηγές του IW αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της ΤτΕ δεσμεύθηκαν ότι θα ανοίξουν κανάλια επικοινωνίας και με τη διαμεσολάβηση ώστε, όποτε θα νομοθετούν, να ενημερώνονται για τις θέσεις και τις προτάσεις των μεσιτών των πρακτόρων και των ασφαλιστικών συμβούλων.