Εισπράξεις ασφαλίστρων και Συλλογική Σύμβαση στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ

Δύο πολύ κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει μεθαύριο, Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, το οποίο συνεδριάζει προκειμένου να κλείσει καταρχήν το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πολιτική είσπραξης των ασφαλίστρων, και κατά δεύτερον να πάρει θέση σε ότι αφορά τα εργασιακά του κλάδου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, τα μέλη της διοίκησης θα συζητήσουν τη στάση την οποία θα τηρήσει ο κλάδος σχετικά με τις διαδικασίες είσπραξης των ασφαλίστρων και ειδικότερα θα αποφασίσουν για τις αλλαγές που θα πρέπει να επέλθουν στο ισχύον καθεστώς ώστε τα ασφάλιστρα να εισπράττονται χωρίς τη διαμεσολάβηση των ασφαλιστών, απευθείας από τις εταιρείες.
 
Την απόφαση στην οποία θα καταλήξουν πρόκειται να κοινοποιήσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα κληθεί να ρυθμίσει το όλο θέμα.
 
Στο πλαίσιο της μεθαυριανής συνεδρίασης η διοίκηση της Ένωσης θα συζητήσει και τα εργασιακά θέματα και κυρίως το κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι στην ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλη μερίδα της διοίκησης φέρεται να επιθυμεί τη μη υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης ώστε κάθε εταιρεία να διαχειριστεί ελεύθερα το μισθολογικό ζήτημα και κατ΄ επέκταση το κόστος εργασίας, δεδομένου ότι λόγω των πιέσεων τις οποίες ασκεί η κρίση στον κλάδο στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές αναζητούν τρόπους να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, καθώς και να διασφαλίσουν την κερδοφόρα πορεία τους.