Επτά εξειδικευμένα προγράμματα από την Groupama Φοίνιξ

Patrick Savre, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Groupama Φοίνιξ

Οι ναυτασφαλίσεις αποτελούν έναν από τους παραδοσιακούς κλάδους της Groupama Φοίνιξ, η οποία δραστηριοποιείται από το 1960 στις ασφαλίσεις, τόσο σκαφών αναψυχής (μηχανοκίνητα και ιστιοφόρα) όσο και εμπορικών πλοίων – επιβατηγά, ferry boats, φορτηγά, πλωτά μέσα κ.λπ. Η Groupama Φοίνιξ, η οποία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους της ασφαλιστικής αγοράς, βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα. Το 2010, σημείωσε αύξηση 10,6% του πλήθους των ασφαλισμένων πλοίων, σε σχέση με το 2009.

Αξιοποιώντας αυτή την πολυετή εμπειρία στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων, αλλά και την τεχνογνωσία του ομίλου Groupama, ο οποίος κατέχει τη 2η θέση στη Γαλλία στις ασφαλίσεις σκαφών και μεταφορών, η Groupama Φοίνιξ προτείνει σήμερα στους ιδιοκτήτες σκαφών επτά εξειδικευμένα προγράμματα. Στόχοι των υπηρεσιών αυτών είναι η μέγιστη δυνατή ευελιξία και η ικανοποίηση των αναγκών κάθε ιδιοκτήτη σκάφους για ασφάλιση αστικής ευθύνης και ιδίων ζημιών, με όρους κάλυψης που ισχύουν, τόσο κατά την περίοδο χρήσης (στη θάλασσα, σε λιμάνι ή σε μαρίνα) όσο και κατά την περίοδο ακινησίας (σε παροπλισμό), συμπεριλαμβανομένης της ανέλκυσης και καθέλκυσης του σκάφους.

Στον κλάδο των ασφαλίσεων σκαφών, όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους, η Groupama Φοίνιξ διαθέτει πραγματική παράδοση και τεχνογνωσία, όχι μόνο σε ό, τι αφορά στις καλύψεις, αλλά και στις υπηρεσίες. Πέραν όμως της άμεσης ανταπόκρισης σε αίτημα υποβολής προσφοράς και έκδοσης βεβαίωσης ασφάλισης, της γρήγορης εκτίμησης ζημιών και της άμεσης καταβολής αποζημίωσης, η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει στην ελληνική αγορά νέες υπηρεσίες, χωρίς προηγούμενο. Στόχος μας είναι να προτείνουμε σύντομα στους πελάτες μας ένα πακέτο υπηρεσιών, που δε θα υστερεί σε τίποτα του πρωτοποριακού πακέτου Anesis Αυτοκινήτου, καθώς θα διέπεται από την ίδια λογική ολοκληρωμένης αντιμετώπισης κάθε βλάβης ή προβλήματος, μικρού ή μεγάλου, προσφέροντας προνομιακούς όρους βοήθειας, επισκευής, συντήρησης, προμήθειας ανταλλακτικών, κ.λπ. 

Το σκάφος αναψυχής είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό «όχημα», το οποίο δεν είναι μόνο μέσο μεταφοράς, αλλά συχνά και πλωτό «εξοχικό σπίτι» συνδεδεμένο με τις διακοπές. Πιστοί στη δέσμευσή μας, «Σίγουρα δίπλα σας», θέλουμε οι ασφαλισμένοι μας να επωφελούνται από ουσιαστική υποστήριξη, σε περίπτωση ζημιάς, προκειμένου να χαίρονται το σκάφος τους, πραγματικά ξένοιαστα.