Στην κορυφή της ναυτασφάλισης η Aigaion

της Αναστασίας Σιμαντίρα, Yacht Line Manager της Aigaion Ασφαλιστικής
 
H Agaion Ασφαλιστική Α.Ε. είναι, εδώ και χρόνια, η πλέον εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης σκαφών αναψυχής, τόσο ιδιωτικής όσο και επαγγελματικής χρήσης. 

Από το 2004 βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου ασφάλισης πλοίων και σκαφών αναψυχής, κατέχοντας το 28% του συνόλου των ασφαλίστρων της Ελληνικής Ναυτασφαλιστικής Αγοράς (βάσει επίσημων στοιχείων περιόδου 01/01-30/09/2010).
Χάρη στην τεχνογνωσία της, στο προσεχτικά επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών της και στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, η Agaion προσφέρει αξιόπιστες, ανταγωνιστικές και ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες έκαστου ιδιοκτήτη. 

Για την κάλυψη της αστικής ευθύνης, είναι η μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει – εναλλακτικά – πακέτο ασφάλισης, με Αγγλικού Δικαίου όρους και επεκτάσεις καλύψεων αστικής ευθύνης, με όριο 1.000.000 ευρώ και ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια ασφάλισης του σκάφους, είτε αυτό ναυσιπλοεί, είτε βρίσκεται παροπλισμένο, εντός ή εκτός θαλάσσης. Τονίζεται ότι βάσει του Ελληνικού Δικαίου και του Νόμου 2743/99, η αστική ευθύνη του σκάφους καλύπτεται μόνο κατά τη διάρκεια ναυσιπλοΐας του.

Για τα Mega Yachts, πέρα από τις προσφορές μικτής ασφάλισης (H&M), που χαρακτηρίζονται από την πληρότητά τους, η Agaion Ασφαλιστική έχει τη δυνατότητα να καλύψει την Αστική Ευθύνη Πλοιοκτητών (Protection and Indemnity Risks), η οποία αφορά σε μία πολύ ευρεία κάλυψη αστικής ευθύνης που παρέχεται μέχρι του ποσού των 25.000.000 ευρώ, και προσφέρεται, με ιδιαίτερα χαμηλό ασφάλιστρο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, μόνο από την συγκεκριμένη ασφαλιστική.

Για τους ιδιοκτήτες ταχύπλοων σκαφών, με κύριες μηχανές εξωλέμβιους κινητήρες, η Agaion πρωτοπορεί, δημιουργώντας ειδικό πρόγραμμα, άμεσης τιμολόγησης, μέσω των συνεργατών της ή απευθείας στο www.aigaion-yachts.gr, με κατά παντός κινδύνου όρους Ελληνικού Δικαίου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, που μπορούν να εξοφληθούν (και) μέσω πιστωτικής κάρτας.
Ανεξαρτήτως τύπου ή μεγέθους σκάφους, η Aigaion είναι σε θέση να παρέχει το κατάλληλο πακέτο μικτής ασφάλισης (H&M) ή αστικής ευθύνης για κάθε περίπτωση. 

Έχοντας ικανότητα υψηλού ποσού ανάληψης (capacity), μέσω των δυνατών αντασφαλιστικών της συμβάσεων με A Rated αντασφαλιστικές εταιρείες, δύναται να καλύψει, μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτει, από το φουσκωτό και το ιστιοπλοϊκό σκάφος ιδιωτικής χρήσης, μέχρι το mega yacht και τα μεγάλα ιστιοφόρα που ναυλώνονται με πλήρωμα.

 
Ασφαλιστικά προϊόντα της Aigaion Ασφαλιστικής για τα σκάφη αναψυχής:

-Ασφάλιση σκαφών από κινδύνους H&M (μικτή ασφάλιση):
Δυνατότητα ασφάλισης του σκάφους – ενδεικτικά – από φωτιά, έκρηξη, ολική / μερική κλοπή, αστική ευθύνη προς τρίτους, εκβολή, σεισμό, θαλάσσιους κινδύνους, όπως προσάραξη, πρόσκρουση, βύθιση από κακοκαιρία κ.ο.κ. με δυνατότητα επεκτάσεων για πληρέστερη κάλυψη μηχανικών ζημιών ή αξονικού συστήματος / συστήματος πηδαλιουχίας / προπέλας, κάλυψη κινδύνων πολέμου και απεργιών, μεταφορά του σκάφους με τρέϊλερ, ευρύτερη κάλυψη Αστικής Ευθύνης κτλ.

– Αστική Ευθύνη προς τρίτους:
Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην κάλυψη Αστικής Ευθύνης, σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 2743/99 και τα κατώτατα υποχρεωτικά του όρια ( 540.000 ευρώ στο σύνολό τους) και στην επέκταση της κάλυψης, σύμφωνα με τους όρους του Αγγλικού Δικαίου και όρια 1.000.000 ευρώ.

– Κάλυψη Protection and Indemnity:
Ασφαλίζεται η Αστική Ευθύνη του Πλοιοκτήτη προς τρίτους κάτω από ένα ευρύ φάσμα καλύψεων, με ανώτατο όριο τα 25.000.000 ευρώ, ανάλογα με την επιθυμία του ασφαλιζομένου.

– Κάλυψη Πληρωμάτων:
Παρέχεται ολοκληρωμένη κάλυψη του Πλοιοκτήτη/Ιδιοκτήτη Σκάφους Αναψυχής, έναντι των απαιτήσεων εκ των πληρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών εξόδων, καθώς και των μηνιαίων αποζημιώσεων, λόγω πρόσκαιρης ανικανότητας, συνεπεία ατυχήματος ή ασθένειας.

– Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής:
Προαιρετική κάλυψη που παρέχεται συμπληρωματικά στα ασφαλιστήρια σκαφών αναψυχής, αστικής ευθύνης ή μικτής ασφάλισης. Ενδεικτικά, καλύπτεται η διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης από την πρόκληση υλικών ζημιών στο ασφαλισμένο σκάφος ή/και από την πρόκληση σωματικών βλαβών στον ασφαλισμένο, τους συνεπιβαίνοντες στο σκάφος και τα μέλη του πληρώματος, η διεκδίκηση απαιτήσεων του ασφαλισμένου από ενοχικές συμβάσεις σχετικά με το ασφαλισμένο σκάφος, οι περιπτώσεις διαφορών με την μαρίνα ελλιμενισμού, η προσφυγή στις αρμόδιες λιμενικές ή διοικητικές αρχές για επανάκτηση της άδειας χειρισμού του σκάφους ή τη μείωση των επιβληθέντων προστίμων κ.ό.κ.

– Προσωπικό Ατύχημα Ιδιοκτήτη ή Χρήστη Σκάφους:
Προαιρετική κάλυψη που παρέχεται συμπληρωματικά στα ασφαλιστήρια σκαφών αναψυχής, αστικής ευθύνης ή μικτής ασφάλισης. Η κάλυψη αφορά στις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης ή ο κατονομαζόμενος, στο συμβόλαιο, χρήστης του ασφαλισμένου σκάφους, υποστεί σωματική βλάβη συνεπεία ατυχήματος, που θα συμβεί με υπαιτιότητά του, κατά τη διάρκεια που αυτός βρίσκεται μέσα στο ασφαλισμένο σκάφος ή επιβιβάζεται σε αυτό ή αποβιβάζεται από αυτό (όρια ως αναγράφονται στο ασφαλιστήριο).