Μήνυμα τήρησης των μέτρων από έναν πρώην αρνητή της πανδημίας

Μήνυμα να μην λαμβάνουμε αψήφιστα τις συστάσεις για την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων έστειλε ένας 38χρονος πρώην αρνητής του SARS-CoV-2 μέσα από το νοσοκομείο.

 Αίσθηση προκάλεσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το thebest.gr  η μαρτυρία Πατρινoύ Ηλία Κόττα, ο οποίος περιφρόνησε τον κίνδυνο της πανδημίας, μολύνθηκε και εν τέλει νοσηλεύτηκε.

Το βίωμά του από τη νόσηση μετέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, δηλώντας ότι δεν πίστευε στην ύπαρξη του ιού μέχρι να νοσήσει, όπως περιέγραψε μέσα από την κλινική COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας». Εξηγώντας ότι είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του κοροναϊού, ο κ.Κόττας μετά από πέντε ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, βήχα, χρειάστηκε νοσηλεία γιατί η αντιβίωση που του είχε χορηγήσει ο γιατρός του δεν απέδωσε. Μπορεί να μην έχει τον  επιβαρυντικό παράγοντα της ηλικίας, αλλά στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει δυο πνευμονίες. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο οργανισμός του δεν ήταν αρκετά ισχυρός ώστε να αμυνθεί στον ιό, καθώς ακόμη δυσκολευόταν και όταν μιλούσε. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος χρειάστηκε υποστήριξη με οξυγόνο.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν εφάρμοζε τα μέτρα και ότι είχε λάμβανε μέρος συστηματικά  σε συγκεντρώσεις φίλων κάθε Σάββατο σε σπίτια φίλων, υποτιμώντας  τον κίνδυνο.Εδώ και δύο ημέρες έχει επιστρέψει στο σπίτι του  συνεχίζοντας θεραπευτική αγωγή.

Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδα «Πελοπόννησος» δηλώνει μετανιωμένος για το κίνδυνο που εξέθεσε τον ίδιο και την μητέρα του που την κόλλησε. Έχοντας πλέον επίγνωση του λάθους του ο ίδιος παροτρύνει  τους συμπολίτες του να είναι προσεκτικοί και να μην παίρνουν αψήφιστα την πανδημία.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*