Στα 34 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Μινέττα

Στα 34 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλεόν το μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Πρόνοια Ασφάλειαι Μινέττα, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η ενίσχυση των κεφαλαίων κατά 15,4 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών ύψους 12 εκατ. ευρώ από το μεγαλύτερο πλέον μέτοχο της εταιρείας Βασίλη Θεοχαράκη και επιπλέον 3,4 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Μινέττα, αντιμετωπίζει επαρκώς το θέμα φερεγγυότητας της εταιρείας και συνοδεύθηκε με την αύξηση της συμμετοχής του κ. Θεοχαράκη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. 

Το μερίδιό του διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 75% από 25% που είχε αρχικώς, ενώ αντιστρόφως ανάλογα διαμορφώνεται το ποσοστό της οικογένειας Μινέττα, που περιορίζεται πλέον στο 25%. 

Παράλληλα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε και ανακατανομή των στοιχείων του ενεργητικού με τις επενδύσεις σε ακίνητα να μειώνουν τη συμμετοχή τους στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, από 32 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010 σε 25 εκατ. ευρώ περίπου σήμερα, ενώ ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου των ομολόγων που στο τέλος του 2010 είχε διαμορφωθεί στα 11,7 εκατ. ευρώ αντικαταστάθηκε με προθεσμιακές καταθέσεις, το ύψος των οποίων προσεγγίζει πλέον τα 54 εκατ. ευρώ. 

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο που όρισε η γενική συνέλευση της εταιρείας τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κατέχει ο πλειοψηφών μέτοχος Βασίλης Θεοχαράκης, ενώ ο Γιώργος Μινέττας κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. 

Για το 2011 η εταιρεία θα ακολουθήσει συντηρητική πολιτική ανάληψης κινδύνων με στόχο τη σταθεροποίηση του στόλου των αυτοκινήτων που σήμερα αριθμεί 320.000 οχήματα. Η παραγωγή το 2010 ανήλθε στα 77,7 εκατ. ευρώ για τον κλάδο της αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και τα 22,4 εκατ. ευρώ για τον κλάδο ζημιών, ενώ μικρή παραμένει η παρουσία της εταιρείας στον κλάδο ζωής στον οποίο επιχειρεί ενεργότερη ανάμειξη με νέα νοσοκομειακά και συνταξιοδοτικά προγράμματα.