Στόχος η ισχυρή κερδοφορία για την ΑΤΕ Ασφαλιστική το 2011

Στόχο την ισχυρή κερδοφορία και τη διατήρηση της παραγωγής σε σταθερά επίπεδα έχει θέσει για το 2011 η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η οποία για το σκοπό αυτό ήδη προετοιμάζεται κατάλληλα.
 
Όπως επισημαίνουν στο Insurance World στελέχη της διοίκησης, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες που προβλέπουν αύξηση των τιμολογίων στον κλάδο Αυτοκινήτου, της τάξεως 7 – 8%, από την 1η Ιανουαρίου, κατάργηση των εκπτώσεων, μείωση των προμηθειών, ενώ δρομολογείται και η τόνωση των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων μέσω των υποκαταστημάτων της τραπέζης, από ένα κανάλι δηλαδή το οποίο από την ασφαλιστική χαρακτηρίζεται ως παρθένο.
 
Το πρώτο δίμηνο το 2011 η ΑΤΕ Ασφαλιστική εμφάνισε πτώση στην παραγωγή της, όμως, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή που θα της εξασφαλίσει καλύτερη σύνθεση χαρτοφυλακίου και θα τονώσει τα καθαρά αποτελέσματά της. Σημειώνουν δε ότι η μειωμένη παραγωγή οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος διακόπηκε το κεντρικό συμβόλαιο που είχε η εταιρεία με την Avis.
 
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η προσπάθεια που καταβάλει η ΑΤΕ Ασφαλιστική να βελτιώσει τους δείκτες της, δεν έχει σκοπό μόνο την τόνωση της κερδοφορίας της, αλλά και την επιτυχή προσαρμογή της στη Solvency II, όπως και την επιτυχή εκτέλεση των stress test στα οποία θα υποβληθεί για πρώτη φορά.
 
Όσο για το 2010, η χρονιά έκλεισε με μειωμένη παραγωγή στον κλάδο Ζωής λόγω αύξησης των εξαγορών και των ακυρώσεων συμβολαίων, (πρόκειται για τάση που πλήττει το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς), ενώ μειωμένη ήταν και η παραγωγή στον κλάδο Αυτοκινήτου.