Exports Money Conference 2011: «Εξαγωγές: Το εθνικό στοίχημα»

«Εξαγωγές: Το εθνικό στοίχημα», είναι ο τίτλος του πολύ επίκαιρου συνεδρίου που πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, εξαγωγικών και επιχειρηματικών φορέων, τραπεζών, του νέου ταμείου ΕΤΕΑΝ και της οικονομικής διπλωματίας. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει αναλυτικά τους εξαγωγείς, αλλά και τους εν δυνάμει εξαγωγείς, σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά μέσα, τα πρακτικά μέσα υποστήριξης των εξαγωγών, αλλά και τις  εξαγωγικές δυνατότητες για τα ελληνικά προϊόντα σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, των τραπεζών και των εξαγωγικών φορέων, διακεκριμένοι στον χώρο των εξαγωγών επιχειρηματίες, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι της οικονομικής διπλωματίας,  όπως επίσης και εκπρόσωποι ξένων εισαγωγικών οίκων, θα αναλύσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για τις εξαγωγές,  όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την επιλογή της εξωστρέφειας, ως της πρώτης προτεραιότητας για την άμεση επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. 

Exports Money Conference 2011 Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοί δημοσιογράφοι θα συντονίσουν, διαδραστικά πάνελ 4-5 ομιλητών, με προσκεκλημένους, τους καθ΄ύλην αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας, των τραπεζών και των εξαγωγικών φορέων, διακεκριμένους στον χώρο των εξαγωγών επιχειρηματίες, εξειδικευμένους συμβούλους και εκπροσώπους της οικονομικής διπλωματίας. Οι εισηγητές, θα αναλύσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για τις εξαγωγές, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την επιλογή της εξωστρέφειας, ως της πρώτης προτεραιότητας, για την άμεση επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη. 
  
Το φετινό Exports Money Conference 2011 θα αναπτυχθεί στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

– Δυνατότητες Χρηματοδότησης Εξαγωγών
– Μέσα Υποστήριξης Εξαγωγών
– Η Εμπειρία των Επιτυχημένων Εξαγωγέων
– Οι μεγάλες και οι νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες 

Οι ομιλητές   

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι μεγάλη και περιλαμβάνει, πέρα από τους καθ΄ύλην αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας και του εξαγωγικού χώρου, εκπροσώπους της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας, ασφαλιστικών οργανισμών και τραπεζών. 

Τη βασική ομιλία κατά την έναρξη του συνεδρίου θα εκφωνήσει ο κ. Ι. Δρυμούσης, Γενικός Γραμματέας υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ θα συμμετάσχει επίσης ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Αλ. Φούρλας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπηθεί από τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Χ. Αθανασόπουλο, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από πλευράς των εξαγωγικών φορέων, που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το συνέδριο, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλ. Χολέβας, οι κ.κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, ο κ. Νέλλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) και ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ).

Οι τράπεζες 

Οι φορείς χρηματοδότησης και οι ιδιωτικές τράπεζες και εταιρείες factoring θα εκπροσωπηθούν από τους κ.κ. Αλ. Παπαρσένο, πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ που αυτήν την περίοδο μετεξελίσσεται σε ΕΤΕΑΝ, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών της Εθνικής Τράπεζας, Πάνο Παπαθεοδώρου, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Marfin Factors & Forfaiters και μέλος του Executive Board της Διεθνούς Οργάνωσης Factors Chain International, Αλ. Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνική Factors. Στα θέματα ασφάλισης των εξαγωγών θα αναφερθούν η Πρόεδρος του ΟΑΕΠ κ. Χρ. Σακελλαρίδη, ο κ. Γ. Τζέης της Atradious Credit Insurance και εκπρόσωπος της Chartis.

Στα πάνελ του συνεδρίου θα συμμετάσχουν επίσης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Π. Αγνιάδης, ο κ. Σ. Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο υπεύθυνος ΕΦΕΠΑΕ για τη δράση «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» κ. Αθ. Κακούδης, η Γενική Διευθύντρια του ΟΠΕ κ. Αν. Γαρυφάλλου, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-αραβικού Επιμελητηρίου κ. Salleh Jalad, ο κ. Γ. Τζεν, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου,  ο Δρ. Β. Θεοχαράκης της Νanophos, ο νομικός κ. Δ. Παρασκευάς, ο κ. Π. Αρμακόλας της Kondor S.A. και άλλοι.

Σημειώνεται, ότι το συνέδριο θα κλείσει με ειδική ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις για πέντε αγορές ( Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Σκόπια), που θα γίνει από εμπορικούς ακολούθους και εκπροσώπους του ΟΠΕ.

Χρυσός χορηγός  του συνεδρίου είναι η Εθνική Τράπεζα, αργυροί, η Marfin Factors & Forfaiters, η Εntersoft και η Specisoft, χάλκινοι οι εταιρείες Atradius, Κόνδωρ Α.Ε.Ε.Ε., Ελβάλ, και Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ και απλοί χορηγοί η ABC FACTORS, η Πειραιώς FACTORING, η Chartis και η Noisis.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ 100,3, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.gr, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ WEEK, hrima.gr, Insurance World, Insurance Week, Insuranceworld.gr, εφημερίδα «ασφαλίζομαι».

Παράλληλες δράσεις του συνεδρίου

Ενημέρωση εξαγωγέων για τις αγορές της Γερμανίας, Ρωσίας, πΓΔΜ, Αλβανίας και Πολωνίας από εκπροσώπους του ΥΠΕΞ και του ΟΠΕ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες ενημερωτικές συναντήσεις εξαγωγέων με εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και με έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που έχουν υπηρετήσει πρόσφατα ως προϊστάμενοι στα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τις αγορές: Γερμανία, Ρωσία, πΓΔΜ, Αλβανία, Πολωνία. Οι σχετικές συναντήσεις, διοργανώνονται με τη συνεργασία της Β8 Διεύθυνσης  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΟΠΕ. 

Ομιλητές:
-Γερμανία: κ. Κουναλάκης Χαράλαμπος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
-Ρωσία: κ. Μάρκος Ιωάννης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
-πΓΔΜ: κ. Μακρανδρέου Αθανάσιος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
-Αλβανία: κ. Φαρμάκης Χρήστος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄
-Πολωνία: κ. Ξυπολιάς Θεόδωρος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

Στο πλαίσιο  των συναντήσεων,  θα παρασχεθούν στους ενδιαφερόμενους βασικές πληροφορίες για τις επίκαιρες αυτές αγορές και συμβουλευτική υποστήριξη σε σχέση με την προσέγγισή τους ( ώρες 1.30-3.30μμ).

Παράλληλα, ο κ. Αθ. Κακούδης, υπεύθυνος του ενδιαμέσου φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»,   θα απαντήσει  σε ερωτήματα των ενδιαφερομένων  σε σχέση με την προκήρυξη  του προγράμματος, που ήδη τρέχει( ώρες 1.30-2.30μμ).

Το συνέδριο, διοργανώνεται από το οικονομικό-επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και τα Money Conferences, με την αιγίδα και συνεργασία των παρακάτω επτά εξαγωγικών φορέων: Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει και υπό την δική του αιγίδα την εκδήλωση, διοργανώνοντας σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, παράλληλη με τις εργασίες του συνεδρίου ενημερωτική δράση (ενημέρωση εξαγωγέων για πέντε επίκαιρες αγορές από εμπορικούς ακολούθους και στελέχη του ΟΠΕ).
   
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.moneyconferences.com και τις ιστοσελίδες των εξής φορέων: Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (www.hepo.gr), www.agora.mfa.gr (ΥΠΕΞ), Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (www.pse.gr), Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (www.seve.gr), Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (www.sek.gr), Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας Τυποποίησης Ελαιολάδου (www.sevitel.gr) και της  Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (www.pemete.gr).