Αντιδράσεις του ΔΣ του Συλλόγου Proton Ασφαλιστικής για απολύσεις

To iw έλαβε την ακόλουθη ανακοίνωση από το ΔΣ του Συλλόγου «Proton Ασφαλιστικής» και τη δημοσιεύει:

«Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καταγγέλλει και καταδικάζει τις δυο νέες απολύσεις συναδέλφων μας, της κας Ρούλας Κοιλάκου και της κας Κούλας Καραβά. Ο αριθμός των απολυμένων συναδέλφων με την νέα διοίκηση, μαζί με τις δύο τελευταίες ανέρχεται στις 12, σε διάστημα μόλις 8 μηνών.

Θεωρούμε τις δύο απολύσεις άδικες και παράνομες! Επί της ουσίας λόγοι που να δικαιολογούν την απόλυσή τους δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και τους ανακοινώθηκαν. Απολύθηκαν και οι δύο ξαφνικά, χωρίς πριν να έχει γίνει καμία προειδοποίηση ή σύσταση για τυχόν λάθη ή παραπτώματα.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί, αλλά πόσο αλήθεια είναι αυτό από την στιγμή που από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις και οι ίδιοι μας διαβεβαιώνουν ότι η εταιρεία πηγαίνει καλά;

Τονίζουμε δε, ότι η μία συνάδελφος είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων και εξελέγη μόλις προ 10 ημερών και η άλλη συνάδελφος μόλις είχε επιστρέψει στην εργασία της από άδεια τοκετού!

Θεωρούμε ότι οι παραπάνω απολύσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού από πλευράς εργοδοσίας, που σκοπό έχει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων και να διαλύσει το σωματείο μας.
Προτρέπουμε όλους  τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο και να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις . 
- Ζητάμε άμεσα να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις
- Καλούμε τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 14/3/11 5 μμ στα γραφεία της ομοσπονδίας  
- Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 15/3/11 από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10:30 π.μ.
- Προτείνουμε την διεξαγωγή νέας  Γενικής Συνέλευσης με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων, κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας»