Πολυασφαλιστήρια συμβόλαια…τα συμβόλαια του αύριο

του Νίκου Σακελλαρίου, Διευθυντή Πωλήσεων, Generali

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σημαντικά στην Ασφαλιστική Αγορά το φαινόμενο της δημιουργίας πολυασφαλιστηρίων πακέτων. Τα πακέτα ασφάλισης δημιουργήθηκαν με στόχο να προσφέρουν στον πελάτη τη δυνατότητα ασφάλισης, έναντι πλήθους κινδύνων με ανταγωνιστικό κόστος.

Με τα πακέτα ασφάλισης εξασφαλίζεται:
• Καλύτερη κάλυψη του πελάτη αφού η πλειοψηφία των πιθανών κινδύνων περιλαμβάνεται στο πακέτο ασφάλισης.
• Μείωση της πιθανότητας να συμβεί ζημιά που δεν έχει προβλεφθεί στο συμβόλαιο, είτε από αμέλεια, είτε από λανθασμένη επιλογή.
• Μεγαλύτερη διαφάνεια όρων και προϋποθέσεων κάλυψης.
• Ανταγωνιστικότερο κόστος, λόγω της δυνατότητας της εταιρείας να τιμολογεί τις καλύψεις με φθηνότερα ασφάλιστρα, εκμεταλλευόμενης της λογικής των μεγάλων αριθμών.

Τα πακέτα ασφάλισης περιλαμβάνουν έναν κορμό, με το σύνολο των καλύψεων που η εταιρεία έχει επιλέξει και προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει ο ίδιος μία ή περισσότερες καλύψεις που προσφέρονται προαιρετικά (π.χ. η ασφάλιση σεισμού).

Σε αντίθεση με το πολυασφαλιστήριο, ένα απλό συμβόλαιο μεταφέρει την ευθύνη επιλογής κάθε κάλυψης στον πελάτη με πιθανό αποτέλεσμα τη μη επιλογή του συνόλου των καλύψεων που αιτούνται για την πλήρη προστασία του.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Generali δημιούργησε μια νέα σειρά ολοκληρωμένων και ευέλικτων ασφαλιστικών πολυασφαλιστηρίων (πακέτων), τα οποία καλύπτουν τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες του. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε τα ολοκληρωμένα προγράμματα Home Comfort, για την ασφάλιση κατοικίας και Business Value, για την ασφάλιση γραφείων, καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Home Comfort ικανοποιεί απόλυτα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, προσφέροντας πολλές δυνατότητες επιλογής σε καλύψεις της κατοικίας, του περιεχομένου, των προσωπικών αντικειμένων ακόμη και της μελλοντικής του κατοικίας (υπό ανέγερση), είτε είναι ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής.

Το Home Comfort δεν προστατεύει μόνο την κατοικία του πελάτη για πλήθος κινδύνων (φωτιά, βανδαλισμό, φυσικά φαινόμενα, κλοπή, αστική ευθύνη κλπ) αλλά και τον ίδιο προσφέροντας μέχρι ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη σε περίπτωση παραβίασης του προσωπικού του χώρου!

Το Business Value είναι ένα πλήρες σύστημα προστασίας, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη. Ιδιαίτερα ευέλικτο, απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και προσφέρει μοναδικές καλύψεις με πολύ ανταγωνιστικά ασφάλιστρα.

Με το Business Value καλύπτεται η επιχείρηση ουσιαστικά, με καλύψεις που φθάνουν μέχρι την αλλοίωση εμπορευμάτων και πρώτων υλών, βανδαλισμό, τρομοκρατικές ενέργειες, απώλεια χρημάτων, επίδομα μη λειτουργίας της επιχείρησης.
Στη Generali δεν στοχεύουμε μόνο στην πλήρη ασφάλιση των πελατών αλλά και στη δυνατότητα να τους επιβραβεύουμε γι’ αυτό προσφέρουμε εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι 20% ανάλογα με τα μέτρα προστασίας, τη χρησιμοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και τη μη ύπαρξη ζημιάς.

Επιπλέον, δεσμευόμαστε ότι η καταβολή κάθε νόμιμης αποζημίωσης στον πελάτη γίνεται εντός 24 ωρών από την ημερομηνία συμπλήρωσης του φακέλου, ανεξάρτητα από το ύψος της αποζημίωσης και τον απαλλάσσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες με την κατάθεση του σχετικού ποσού απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό.