«Γνώση, φερεγγυότητα και service μετά την πώληση»

Δεκαετίες δημιουργικής παρουσίας στην ασφαλιστική αγορά, έχει διανύσει η «Σ.Ι. Ξηρογιαννόπουλος Ε.Π.Ε.», Insurance & Reinsurance Brokers, έχοντας να παρουσιάσει αξιοζήλευτα αποτελέσματα ορθολογικής ανάπτυξης αλλά και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια συγκροτημένη εταιρεία. Και το εκπέμπει. Από την πρώτη στιγμή, αυτός που την επισκέπτεται και μιλά με τους ανθρώπους της, διαπιστώνει ότι έχουν ξεκάθαρες απόψεις για το πώς κινούνται επιχειρηματικά, τι προσφέρουν, και γενικά το πώς αναπτύσσουν τις εργασίες τους προκειμένου η επιχείρησή τους να παρέχει σωστές υπηρεσίες και να δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας στους πελάτες της.

Η ιστορία της ξεκινά από το 1967 όταν ο Σίμος Ξηρογιαννόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί με τις ασφαλίσεις, διακρίνοντας ότι ως κλάδος έχουν μέλλον. 

Δημιούργησε το πρώτο του γραφείο στην οδό Πανεπιστημίου, που αποτέλεσε τον προπομπό της εταιρείας που από το 1973 βρίσκεται στην οδό Αμερικής 20. Σήμερα, η μεσιτική εταιρεία, έχοντας πολυετή και σημαντική παρουσία στην αγορά, διεκδικεί το δικό της μερίδιο στην εξέλιξη του κλάδου με το δικό της «στίγμα». 

Σε αυτή βέβαια έχουν εισέλθει με σημαντικά επιστημονικά εφόδια και εργάζονται οι γιοι του κ. Ξηρογιαννόπουλου, Γιάννης και Αντώνης, έχοντας φιλοδοξία να αναπτύξουν την δουλειά τους, κρατώντας όμως αναλλοίωτες τις βασικές αρχές, που επί σειρά ετών έκαναν την εταιρεία να διακρίνεται.

Η αντοχή της στο χρόνο, μαζί με την αξιοσημείωτη απουσία δυσαρεστημένων πελατών στα περισσότερα από 40 έτη λειτουργίας της αποτελούν σήμερα και το σημαντικότερο εχέγγυο για τον επαγγελματισμό της, τον οποίο και τονίζει, έχοντας ως σλόγκαν «δημιουργούμε οφέλη για τους πελάτες μας». 

Ο ιδρυτής της κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος είναι σαφής όταν δηλώνει ότι δεν υποκύπτει σε ευκαιριακές επιλογές και δεν υιοθετεί ευρέως διαδεδομένες στον κλάδο πρακτικές, που έχουν αμφίβολα αποτελέσματα στην πρόοδο αλλά και την αξιοπιστία της δουλειάς του. 

Αντίθετα, με απόλυτη βεβαιότητα, αναφέρει ότι ακολουθεί μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, που στηρίζεται σε συγκρατημένες κινήσεις και κυρίως καθαρότητα στις συναλλαγές που αναδεικνύουν την εντιμότητα που πρέπει να διέπει την κάθε συνεργασία.

Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος: Εμπλουτισμός των υφιστάμενων δομών

Ρωτώντας τον Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο για το πώς βλέπει την ανάπτυξη της εταιρείας του και πού δίνει έμφαση, μας απάντησε ότι «παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας και κατά συνέπεια η ελληνική ασφαλιστική αγορά, προσβλέπουμε στην μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας μας με την δημιουργία ισχυρών συνεργιών με τους πελάτες μας και την διείσδυση και προσέγγιση ευρύτερων ομάδων εν δυνάμει πελατών (affinity groups). 

Παράλληλα, στοχεύουμε στην οργανωμένη ανάπτυξη διασταυρούμενων πωλήσεων (cross selling) με την προώθηση στην αγορά νέων εξειδικευμένων ασφαλιστικών προϊόντων, που έρχονται να καλύψουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες ασφαλιστικές ανάγκες, τόσο των υφιστάμενων όσο και νέων πελατών μας».

Αντώνης Ξηρογιαννόπουλος: Με συνέπεια και γνώση στην υπηρεσία του πελάτη

Αναφορικά με την εταιρική κουλτούρα, επί την οποίας γίνονται ενέργειες και σαφώς αποτελεί τη βάση κάθε τεχνοκρατικής παρέμβασης σύμφωνα με την εξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, ο Αντώνης Ξηρογιαννόπουλος εκτιμά ότι «η δημιουργία πρόσθετης αξίας αποτελεί κριτήριο στην επιλογή διαμεσολαβητή από τον πελάτη. 

Η ασφάλιση, σε όλες της τις μορφές, παραμένει ένα εξειδικευμένο νομικό προϊόν. Η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης υψηλών προδιαγραφών προσφέρει στον ασφαλιζόμενο λύσεις που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να αναζητήσει επειδή απλά δε διαθέτει την απαραίτητη γνώση ή τον απαιτούμενο χρόνο. 

Την αξιοπιστία των ασφαλιστικών λύσεων που εμείς προτείνουμε εγγυάται η προηγούμενη ενδελεχής έρευνα της ασφαλιστικής αγοράς, που όχι μόνο αξιοποιεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά κυρίως βασίζεται στην εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη διαπραγματευτική ικανότητα των στελεχών μας. 

Έχοντας κερδίσει, μέσα από μία πορεία πολλών ετών, τόσο τον σεβασμό των ασφαλιστικών εταιρειών όσο και την εμπιστοσύνη των ασφαλιζομένων, συνεχίζουμε να συναισθανόμαστε την επαγγελματική ευθύνη μας και παραμένουμε στην υπηρεσία του πελάτη, προσφέροντας σε αυτόν την πρόσθετη αξία που αναζητά για να επιλέξει εμάς ανάμεσα από το πλήθος και το εύρος των ασφαλιστικών λύσεων που του προτείνονται». 

Ποιος είναι ο Σίμος Ξηρογιαννόπουλος

Η πορεία του Σίμου Ξηρογιαννόπουλου είναι πολυσχιδής, καθώς δεν περιορίστηκε μόνο στην ενασχόληση με την εταιρεία του. Διετέλεσε Γενικός Πράκτορας για όλη την Ελλάδα μεγάλων αλλοδαπών ασφαλιστικών ομίλων και νόμιμος εκπρόσωπός τους στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), και συνέβαλε στη νομοθετική ρύθμιση και κατοχύρωση στην Ελλάδα του θεσμού του Μεσίτη Ασφαλίσεων και διετέλεσε έκτοτε μέλος, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και επί έξη χρόνια, μέχρι τις αρχές του 2004, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Έχει συμμετάσχει ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, σε Διεθνή Συνέδρια επιστημονικού και εξειδικευμένου ασφαλιστικού περιεχομένου. Διετέλεσε επίσης, επί σειρά ετών, μέλος της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, ανωτάτου γνωμοδοτικού οργάνου του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέλος της Επιτροπής για την Αναμόρφωση της Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης και Εξετάσεων των διαμεσολαβούντων του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της 2002/92/ΕΚ Οδηγίας της ΕΕ για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, στην εθνική νομοθεσία. Επίσης, συμμετείχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ίδρυση της Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής (Επ.Ε.Ι.Α.).

Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός από άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον πολιτικό, οικονομικό και τον κλαδικό τύπο και έχει διατελέσει εκδότης και αρθρογράφος του περιοδικού Broker’s Time. Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές σε εξειδικευμένα ασφαλιστικά θέματα και Risk Management. Έχει επίσης παρακολουθήσει μεγάλα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ασφαλιστικού περιεχομένου, όπως Ευθύνη Περιβάλλοντος και Προϊόντος, Επαγγελματική Ευθύνη, και Ασφαλίσεις Περιουσίας.