Όμιλος ICAP λογότυπο

Πετυχημένο το 2020 για την ICAP

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP, το γεγονός ότι παρά τις ισχυρές αρνητικές επιπτώσεις λόγο κορωνοϊού, ουσιαστική βελτίωση σημείωσαν τα οικονομικά της μεγέθη για το 2020. Επίσης αυξήθηκαν τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται. Τα αθροιστικά Έσοδα των εταιρειών ICAP έφτασαν τα €92.2 εκατ., με μια πτώση 3,7%, ενώ τα Kέρδη Ebitda αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν το 2020, ειδική μνεία χρήζει στις υπηρεσίες Credit Risk & Business Information, αφού ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό τους με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας σε ομόλογα τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Structured Finance Ratings /NPL securitizations) καθώς και σε τραπεζικά χαρτοφυλάκια δανειακών απαιτήσεων (Pool of Credit Claims). Επίσης, η ενσωμάτωση στα Business Reports της του ICAP Covid Sector Check, ενός δείκτη που αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ακόμα, η ICAP αναπτύσσεται δυναμικά στην αγορά συμμόρφωσης (compliance) με τη λύση D&B Onboard, ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο διερεύνησης και ελέγχου που βοηθά στην ταυτοποίηση επιχειρήσεων και προσώπων και στον έλεγχο τους για θέματα συμμόρφωσης και εντοπισμού κινδύνων. Επίσης ενισχύθηκε η λύση ICAP Risk.Profiler, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο λειτουργιών που καλύπτουν πλήρως και αποτελεσματικά την αξιολόγηση των πιστώσεων για την καταναλωτική, στεγαστική και επιχειρηματική πίστη ενώ εξίσου αποδοτική ήταν και η ανάπτυξη των υπηρεσιών μας στις αγορές της ΡουμανίαςΒουλγαρίας και Κύπρου.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και το 2020, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καταφέραμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2021, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης για όλες τις Εταιρείες ICAP. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες – Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.000 άτομα για την μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*