Υψηλούς στόχους για το 2011 θέτει η Εθνική Ασφαλιστική

Νέα κουλτούρα επιχειρεί να καθιερώσει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο μηχανισμό της εταιρείας, προκειμένου να την καταστήσει περισσότερο αποτελεσματική, κερδοφόρα, ταχύτερη στις διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση πιο παραγωγική.
Ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής , κ. Γιάννης Κατσουρίδης, και το επιτελείο του, έχουν αναλάβει μια σειρά πολύ συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, που αποβλέπουν στη δραστική περικοπή των λειτουργικών εξόδων – φέτος εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 10%, στην ταχύτερη είσπραξη των ανείσπρακτων ασφαλίστρων, στην αναδιοργάνωση του δικτύου agency, στην ενοποίηση βασικών λειτουργιών της εταιρείας με την τράπεζα, στη βελτίωση των επιδόσεων του banc assurance, στην ορθολογικότερη διαχείριση των ζημιών σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και στην εξυγίανση του τομέα ασφάλισης Οχημάτων.
Βάσει του business plan το οποίο έχει καταρτίσει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, το 2011 θα πρέπει να κλείσει με λειτουργικά κέρδη σε όλες τις δραστηριότητες, ενώ δεν αποκλείεται η εταιρεία να εξυγιάνει και τον ισολογισμό της παρουσιάζοντας στο τέλος του έτους καθαρά κέρδη.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι ξεκάθαρο ότι κύριο στόχο της δεν έχει πλέον την ανάπτυξη ή τα μερίδια αγοράς όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά την κερδοφορία. Για το λόγο αυτό εξάλλου θέτει σε δεύτερο πλάνο τους στόχους πωλήσεων και βλέπει κυρίως τους δείκτες κερδοφορίας, στους οποίους φαίνεται να επιμένει και ο βασικός της μέτοχος, η Εθνική Τράπεζα.
Απώτερος στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα ως προς τις οργανωτικές δομές της, αλλά και ως προς την κεφαλαιακή της βάση, για την προσαρμογή της στο Solvency II.
Η διοίκησή της φέρεται να αισιοδοξεί, αλλά και να δηλώνει ότι ο στόχος της θα επιτευχθεί με τη βοήθεια όλων, και κυρίως με αλλαγή της κουλτούρας της εταιρείας, ώστε να καταστεί περισσότερο προσαρμοστική στα νέα δεδομένα που επιβάλλει, όχι μόνο το Solvency ΙΙ, αλλά και η κρίση χρέους της χώρας.