Ανθεκτική στην πανδημία η Chubb

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 «Πολύ ικανοποιητικά» χαρακτήρισε η διοίκηση του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού Chubb τα κέρδη του δ’ τριμήνου 2020, καθώς τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν (στα 2,42 δις. δολ. σε σχέση με 1,17 δις. την αντίστοιχη περίοδο του 2019) τα περιθώρια στο underwriting βελτιώθηκαν και τα ασφάλιστρα στις περισσότερες δραστηριότητες παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.  Για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2020, ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 20,7% σε σχέση με το 2019  και διαμορφώθηκαν στα 3,53 δις. δολ. (από 4,45 δις. δολ. ένα χρόνο πριν), υπό το βάρος των παρενεργειών του Covid-19.

Τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στους κλάδους περιουσίας-ατυχημάτων αυξήθηκαν το 2020 κατά 4,8% και διαμορφώθηκαν στα 31,3 δις. δολ.  Ο ρυθμός αύξησης των δραστηριοτήτων στους εν λόγω κλάδους ήταν πολύ ισχυρός, της τάξης του 9,3% για όλο το έτος και 11,3% στο δ’ τρίμηνο. Ο συνδυασμένος δείκτης διαμορφώθηκε το 2020 στο 96,1% από 90,6% το 2020

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chubb Evan Greenberg έκανε λόγο για «καλά αποτελέσματα σε γενικές γραμμές» με δεδομένα τα χωρίς προηγούμενο συμβάντα που έλαβαν χώρα κατά το 2020.  “Ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά φέτος, καθώς τόσο οι ρυθμοί ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στις εταιρικές γενικές ασφαλίσεις όσο και το επίπεδο των αυξήσεων των ασφαλίστρων παραπέμπουν στις θετικές συνθήκες που επικρατούσαν το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η διοίκηση της εταιρείας και το προσωπικό είναι σε εγρήγορση και είμαστε πεπεισμένοι για την ικανότητά μας να συνεχίζουμε να διευρύνουμε τα έσοδά μας και τα περιθώρια στο underwriting, με δεδομένη την ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτουμε στους πελάτες μας και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*