Υποστήριξη στην τακτική αύξησης των τοποθετήσεων σε μετοχές

Οι ισχυροί οικονομικοί δείκτες τις τελευταίες εβδομάδες παρέχουν ολοένα περισσότερη υποστήριξη στην τακτική αύξησης των τοποθετήσεων σε μετοχές έναντι των ομολόγων. Οι οικονομικοί πεσιμιστές «στριμώχνονται» όλο και πιο πολύ – υποστηρίζοντας την πλευρά των μετοχών.

Τα ανωτέρω επισημαίνουν αναλυτές της Allianz στο τελευταίο Capital Markets Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου, που εκδίδει η Allianz Global Investors.

Όπως αναφέρει ειδικότερα στην τελευταία του ανάλυση ο Hans-Jörg Naumer, Επικεφαλής του Capital Market Analysis, τα ικανοποιητικά επίπεδα εταιρικής ρευστότητας ενισχύουν τις διανομές μερισμάτων, τις δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών, καθώς και τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών. Πρόκειται για παραδοχές ικανές να καθοδηγήσουν τους επενδυτές προς την αγορά των μετοχών, δεδομένου μάλιστα ότι οι σταθμίσεις σε μετοχές πολλών ιδιωτικών και θεσμικών επενδυτών παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.

Ο Hans-Jörg Naumer, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, προσθέτει ότι «τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ειδικότερα, αναμένεται να παρουσιάσουν αυξημένες ανάγκες για τύπους επενδύσεων με υψηλότερη απόδοση, λόγω της πτώσης των προεξοφλούμενων επιτοκίων. Σε αυτό το σημείο «μπαίνουν στο παιχνίδι» οι μετοχές» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ «βλέποντας» τις ευρωπαϊκές μετοχές, υπογραμμίζει ότι «παρουσιάζουν μετριοπαθείς αποτιμήσεις, τόσο σε σχετικές, σε σύγκριση δηλαδή με την παγκόσμια αγορά μετοχών, όσο και σε απόλυτες τιμές. Η εστίαση στην τρέχουσα φάση της αγοράς θα αφορά αναπτυξιακές μετοχές με ευνοϊκές αποτιμήσεις» προσθέτει, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και τα μακροοικονομικά της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι «η Ευρωζώνη αναμένεται να συνεχίσει να καταγράφει υψηλό επίπεδο οικονομικής απόκλισης, με τη Γερμανία να ενεργεί ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης».

Το «Capital Markets Monthly» είναι διαθέσιμο στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της Allianz Ελλάδος www.allianz.gr.