Η εποπτεία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Σεμινάριο με θέμα την εποπτεία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση διοργανώνει στις 29 και 30 Μαρτίου το ΕΙΑΣ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση τόσο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όσο και των υπαλλήλων ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. 

Ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία που το πρόγραμμα ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΙΙ για την εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τρέχει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα μέτρα εφαρμογής του μορφοποιούνται μέσα από τις συνεχείς μελέτες επιπτώσεων, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και ο τρόπος που λειτουργεί αυτή συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διαχείριση των ασφαλιστικών κινδύνων και τελικά στην εικόνα της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής εταιρείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπαλλήλους ασφαλιστικών επιχειρήσεων, υποκαταστημάτων αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών, υπαλλήλους επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης καθώς και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν, διευρύνουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στα θέματα του σεμιναρίου.
 
Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 10 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο: 
                       
Τρίτη 29 Μαρτίου: 09.00 – 14.00 
Τετάρτη 30 Μαρτίου: 15.00 – 18.15 
 
Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κυρία Κωνσταντίνα Λόντου – Νομικός – Επιθεωρητής Α΄ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Επενδύσεων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:
                        – Το Νομικό πλαίσιο
                        – Κατηγορίες διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση προσώπων – Καθήκοντα και υποχρεώσεις τους
                        – Παραδείγματα απαιτήσεων ανά κατηγορία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
                        – Διαφορές – ασυμβίβαστα μεταξύ των κατηγοριών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
                        – Ασφαλιστήριο επαγγελματικής ευθύνης: η μορφή και η έκτασή του
                        – Τρόπος και έκταση εποπτείας φυσικών και νομικών προσώπων
                        – Διοικητικές κυρώσεις
                        – Διαδικασίες για την προστασία του καταναλωτή
                        – Φερεγγυότητα II και ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011.
 
Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ: 210 92.19.660 – 684, e-mail: eiasinfo@eias.gr, Σοφία Σοφικίτου – Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης & Σπουδών.