Δρομολογείται ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα θα εμβολιαστούν σε επόμενο στάδιο μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπως εξήγησε σήμερα ο υπουργός Υγείας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Επίσης, προβάδισμα θα δοθεί και στους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους ήδη υπάρχει μέριμνα μέσω του testing και την προσφορά προστατευτικού υλικού, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Τις ανησυχητικές καθυστερήσεις  στην διάθεση των εμβολίων, στηλίτευσε ο υπουργός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  «η Ευρώπη πρέπει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος». Αφήνοντας αιχμές προς τις εταιρείες, ο κ. Κικίλας επεσήμανε ότι «Τα εμβόλια προήλθαν από κρατικούς πόρους, από τα χρήματα των φορολογουμένων».  Προτεραιότητα σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να  έχει η Δημόσια Υγείας μέσω του εμβολίου αφού «τα κράτη μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλά ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Η Παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να επανέλθει χωρίς ανάκαμψη της υγείας των πολιτών».

Ωστόσο, ο υπουργός φάνηκε αισιόδοξος για την αύξηση των δόσεων, αναμένοντας την ανακοίνωση την απόφαση του EMA για το εμβόλιο της Οξφόρδης που παράγει η AstraZeneca την προσεχή Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*