Προχωρούν οι ΑΜΚ στην ασφαλιστική αγορά

Θετικά είναι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδος και από τις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες από τις οποίες ζήτησε αυξήσεις κεφαλαίων με σκοπό την κάλυψη υποχρεώσεών τους, που φορούσαν στη χρήση 2009.
 
Πληροφορίες του Insurance World αναφέρουν ότι η Εποπτική Αρχή έχει ενημερωθεί από τις διοικήσεις και των τριών εταιρειών ότι οι διαδικασίες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση είτε ολοκληρώθηκαν ή θα ολοκληρωθούν άμεσα.
 
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ασφάλειες Μινέττα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την οικογένεια Μινέττα να καταβάλλει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και τον κ. Β. Θεοχαράκη 12 εκατ. ευρώ, θέτοντας υπό τον έλεγχό του την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας. 
 
Ακολουθούν οι Ευρωστάρ και Ευρωπαϊκή Πρόνοια οι οποίες φαίνεται πως και αυτές θα ολοκληρώσουν επιτυχώς αυξήσεις μ/κ, η πρώτη για περίπου 2 εκατ. ευρώ και η δεύτερη για περίπου 1 εκατ. ευρώ.
 
Παράγοντες του κλάδου, σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις, χαρακτηρίζουν ως ήπια και κυρίως ως επιτυχημένη την πρώτη παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθότι, όπως επισημαίνουν, έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι ανακλήσεις στην αγορά.