Ανακοίνωση για τη διαγραφή διαμεσολαβούντων από το ΕΕΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριό Μας» σχετικά με την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να διαγράψει από τα μητρώα του 1600 διαμεσολαβούντες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της απίστευτης απόφασης  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη διαγραφή των 1600 συναδέλφων. Όλοι γνωρίζετε ότι το 80% εξ αυτών είναι καθόλα νόμιμοι και η κακή οργάνωση του ΕΕΑ είναι ο λόγος που οδήγησε σ’ αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία τους συναδέλφους.

Θεωρούμε χρέος μας όμως να ενημερωθείτε και για τα παρακάτω:

1. Είναι το μοναδικό Επιμελητήριο της χώρας που λειτούργησε μ’ αυτό τον τρόπο, ενώ όλα τα υπόλοιπα έδωσαν χρόνο στους διαμεσολαβούντες για να λυθούν οι εκκρεμότητες που είχαν, το ΕΕΑ έστειλε εξώδικα.
2. Όλες οι αποφάσεις τόσο για τη διαγραφή των 1600, όσο και για τον περιορισμό των εδρών των διαμεσολαβούντων σε 8 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 21 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΕΣ. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ – ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.
3. Το κόστος που πλήρωσε το ΕΕΑ για τα εξώδικα που στάλθηκαν στους συναδέλφους ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ τις 150.000€ που είναι χρήματα δικά μας και θα μπορούσαν αν δοθούν προς όφελος των επαγγελματιών. Είναι δε βέβαιο, όπως μας ενημέρωσε και η Τράπεζα της Ελλάδος ότι όλοι οι συνάδελφοι που είναι νόμιμοι θα δικαιωθούν.
Ξέρετε, ασφαλώς, ότι κάθε διαμεσολαβών μπορεί να προσφύγει σε ένδικα μέσα έναντι τόσο της Δ.Ε. όσο και προσωπικά των μελών της για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη.
4. Η κατάπτυστη απόφαση για το διαχωρισμό των εδρών σε 53 επαγγελματίες έναντι 8 υπηρεσιών ΚΟΣΤΙΣΕ στο Επιμελητήριο Αθηνών 50.000€, το οποίο επίσης έγινε μόνο με απόφαση της Δ.Ε., δηλαδή μια ειλημμένη απόφαση  με πολιτικά χαρακτηριστικά – μοναδικό και αυτό φαινόμενο σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας – πληρώθηκε από τις τσέπες των επαγγελματιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ενέργειες αυτές του Προεδρείου του ΕΕΑ θα γνωστοποιηθούν στα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Διοικητική Επιτροπή τα χρήματα των επαγγελματιών. Σε μια εποχή βαθειάς κρίσης για όλους τους μικρομεσαίους, το Προεδρείο  του Επιμελητηρίου Αθηνών δε φτάνει που ταλαιπωρεί τους συναδέλφους μας, χρεώνει με ασύλληπτα ποσά και τον προϋπολογισμό του, δηλαδή όλους εμάς που δίνουμε τη συνδρομή μας για να μας στηρίξει στο έργο μας, που είναι και αποστολή του.

Εάν υπάρχει ευθιξία στο Προεδρείο ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ που υπέβαλλε τους διαμεσολαβούντες εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το ΕΕΑ».