back to top
9 C
Athens
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026

Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης κεντρικός ομιλητής στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Στην επίκαιρη κεντρική ομιλία του με θέμα «Ο ρόλος του κράτους στο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας», ο νομπελίστας οικονομολόγος σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης (πρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε το συνεκτικό «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία») θα αναφερθεί στο πως ο κρατικός τομέας της οικονομίας μπορεί να συμβάλλει μέσω των μηχανισμών του στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη αποτελεσματικών πολιτικών για ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

- Advertisement -

Ποιος είναι ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης

Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ 2010 στα Οικονομικά. Κατέχει τις έδρες “Regius Chair of Economics” στο London School of Economics και “Ευρωπαϊκών Σπουδών” στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ειδικεύεται στα οικονομικά των αγορών εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές, ιδίως όσον αφορά τα εμπόδια στην εξισορρόπηση της ελεύθερης αγοράς. Την τελευταία δεκαετία έχει εργαστεί εκτενώς στις συνέπειες της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης στην απασχόληση και στην εμφάνιση της Κίνας ως παγκόσμιας οικονομικής δύναμης. Το 2020 προήδρευσε της Επιτροπής για το Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία, της οποίας η έκθεση φέρει το όνομά του. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει συνεισφέρει εκτενώς σε επαγγελματικά περιοδικά, περιοδικά και τον τύπο. Έχει λάβει πολλά βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και υψηλού κύρους Ακαδημαϊκές υποτροφίες για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Σταυρού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τίτλου του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

- Advertisement -

Μια ομιλία σημείο αναφοράς για τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής και τον εκσυγχρονισμό των δομών της ελληνικής οικονομίας! Να είστε εκεί!

Δηλώστε Συμμετοχή

Γίνετε Χορηγός

Δείτε περισσότερα στο ethosevents.eu

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χρ. Πισσαρίδης στο IW: Ήρθε η ώρα να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον

Ο διεθνώς πολυβραβευμένος οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης προσπαθεί διαρκώς, με χαμηλούς τόνους και χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, να πείσει τους Έλληνες ότι πρέπει να συζητήσουν και να αναζητήσουν νέους τρόπους και νέες μεθόδους ανάλυσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

OCIN21′: «Η επόμενη ημέρα της Επαγγελματικής Ασφάλισης. Προκλήσεις και Αναπτυξιακές Προοπτικές»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS

Επενδυτική στρατηγική, επαγγελματική διαχείριση και αποδόσεις στα ΤΕΑ

Οι επενδυτικές στρατηγικές, οι βέλτιστες πρακτικές επαγγελματικής διαχείρισης και οι μελλοντικές προοπτικές των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

Ν. Φίλιππας στο ocin21: Σημαντικός ο ρόλος των ΤΕΑ, να εκπαιδεύσουμε τους νέους

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ καλούν σε εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – «Σημαντική», τονίζεται, «η παρουσία όλων»

Coface: Προβλέποντας το απρόβλεπτο για πιο δυνατές επιχειρηματικές αποφάσεις

Η εταιρεία προσκαλεί επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε ψηφιακή εκδήλωση για το πώς η αβεβαιότητα μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ψηφιακή αναβάθμιση της NP Ασφαλιστικής

Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, η εταιρεία μειώνει τους χρόνους διεκπεραίωσης και εξυπηρετεί πελάτες ή συνεργάτες όλο το 24ώρο σε όλη την Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με δικό της συνδικάτο στα Lloyd’s η Zurich, αν δεν κλείσει το ντιλ με την Beazley

O CEO Mario Greco δήλωσε μάλιστα στους FT ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό ήδη από τις 2 Απριλίου 2026

Μια μεγάλη παραγγελία για ψαλίδι κοπής και αραίωσης στις ασφαλίσεις υγείας

Tο έδαφος μετά τις περικοπές, τις αλλαγές και τα πολλά κλαδέματα έχει διαβρωθεί και κινείται όπως η άμμος

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα μπλόκα

Η κινητοποίηση δεν εγκαταλείπεται, αλλά επαναξιολογείται, δηλώνουν οι αγρότες

«Παγώνει» η Mercosur

Στο Δικαστήριο της ΕΕ στέλνει την εμπορική συμφωνία το Ευρωκοινοβούλιο λίγες ημέρες μετά την επίτευξή της

DGTAL και Profia επιστρατεύουν πράκτορες ΤΝ στις αποζημιώσεις οχημάτων

Η αυτοματοποίηση μέσω AI agents φέρνει μικρότερο κόστος διαχείρισης, ταχύτερες διαδικασίες και περιορισμό της ασφαλιστικής απάτης