Οι μεταλλάξεις καλύπτονται από τον εμβολιασμό

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, όσον αφορά τις δύο μεταλλάξεις, που έχουν εμφανιστεί σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική. Διαβεβαίωσε ότι οι μεταλλάξεις αυτές δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα των δύο εμβολίων, που έχουμε διαθέσιμα σήμερα.

Η καθηγήτρια επεσήμανε ωστόσο ότι οι μεταλλάξεις είναι υπό παρακολούθηση και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει πιστά το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των δόσεων, σε αντίθεση με άλλες χώρες, που λόγω έλλειψης εμβολίων, μελετούν να επιμηκύνουν το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο δόσεων.

Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου χαρακτήρισε συγκινητική την προσέλευση των υπερηλίκων στα εμβολιαστικά κέντρα και σημείωσε ότι ανταπόκριση των υπερηλίκων στο εμβόλιο είναι συχνά καλύτερη από ότι των νεότερων. Ανέφερε ακόμη σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε σοβαρές παρενέργειες του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Τόνισε, δε, ότι η πλήρης προστασία από τον εμβολιασμό επέρχεται μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση. Γι’ αυτό, μετά την πρώτη δόση χρειάζεται πλήρης εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Σημειώνεται ότι σήμερα είχαμε την εμφάνιση κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας, ενώ τα άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση πριν από μερικές ημέρες.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*