Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Ευρωπαϊκή Πρόνοια

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου καλεί τους μετόχους της η Ευρωπαϊκή Πρόνοια, δίνοντας διορία μέχρι σήμερα να απαντήσουν για το κατά πόσο προτίθενται να συμμετάσχουν στην αύξηση. Το ποσό της αύξησης, σύμφωνα με την επιστολή που έχει αποστείλει προς τους υφιστάμενους μετόχους περιορίζεται στο 1 εκατ. ευρώ και καλούνται να το καλύψουν αναλογικά με βάση το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στη σχετική επιστολή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να καλυφθεί εντός τριών ημερών και είναι αποτέλεσμα του σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης που έχει συμφωνηθεί με την Τράπεζα της Ελλάδος

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ευρωπαϊκή Πρόνοια ελέγχεται από τους κ.κ. Λατσούδα Παναγιώτη και Λάγιο Παναγιώτη, αλλά διαθέτει μεγάλο αριθμό συνεργατών που είναι παράλληλα μέτοχοι της εταιρείας.

Η προγραμματισμένη αύξηση, το ύψος της οποίας δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν εξαντλεί την υποχρέωση της εταιρείας για την κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη των ελλειμμάτων στα αποθέματα των εταιρειών, που αφορά άμεσα τρεις εταιρείες. 

Εκτός από την Ευρωπαϊκή Πρόνοια της οποίας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι σε εξέλιξη, τη διαδικασία φέρονται να έχουν ολοκληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειες Μινέττα, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της κεφαλαιακής για τη Eurostar, η οποία έχει προαναγγείλει γενική συνέλευση για τις 18 Μαρτίου.