«Προσαρμογή των προτεραιοτήτων και των δομών στα νέα δεδομένα»

«Έχουμε προσαρμόσει όχι μόνο τις προτεραιότητες μας αλλά και τις δομές μας στα νέα δεδομένα. Η διατήρηση της κεφαλαιακής μας επάρκειας μέσω των αποτελεσμάτων μας, η πελατοκεντρικότητα, η κερδοφόρος ανάπτυξη αλλά και η λειτουργική μας αρτιότητα μας επιτρέπουν, στις σημερινές συνθήκες, να μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε ο πλέον αξιόπιστος οργανισμός». Αυτό τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, με την ευκαιρία της Ετήσια Εκδήλωση της Allianz για το Διοικητικό Προσωπικό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Νάσιουτζικ, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της εταιρείας κατά το 2010 και ειδικότερα την αύξηση παραγωγής  κατά 6,2% στα 232 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την «Παγκόσμια Έρευνα Δέσμευσης Εργαζομένων της Allianz (AES)» για το 2010. Στην έρευνα δέσμευσης συμμετείχαν 66 εταιρίες του ομίλου με 73.808 εργαζόμενους. Η έρευνα επισημαίνει τομείς του επιχειρηματικού κλίματος, που έχουν επίδραση στη δέσμευση του εργαζομένου και συνεπώς στη συμπεριφορά του. Εκτιμά εάν μια εταιρία έχει νοοτροπία άριστης απόδοσης, διαθέτει επιχειρησιακό περιβάλλον που υποστηρίζει ηγετικές αξίες και βέλτιστες πρακτικές και το σημαντικότερο απ΄ όλα μετράει το ποσοστό των εργαζομένων που είναι δεσμευμένοι και κινητοποιημένοι να ακολουθήσουν μακροπρόθεσμους στρατηγικούς  σχεδιασμούς.

Ο Δείκτης Δέσμευσης της Allianz Ελλάδος ήταν 87%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό στο σύνολο των εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα. «Εμπιστεύεστε αυτά που κάνουμε όλοι πράξη καθημερινά. Η προσήλωση στους ατομικούς στόχους σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα, συνέπεια στο χρόνο υλοποίησης αλλά και τοποθέτηση του πήχη ακόμη πιο ψηλά κοιτάζοντας στα «μάτια» τον πελάτη» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανικολάου.