Δίκτυο αθλητικών καταστημάτων στην Τουρκία εξαγόρασε ο Fourlis

Έναντι 10 εκατ. ευρώ ο όμιλος εξαγόρασε το δίκτυο αθλητικών καταστημάτων Intersport στην Τουρκία. Αποκτά 20 καταστήματα της αλυσίδας, ενώ στους στόχους του συγκαταλέγεται η επέκταση των καταστημάτων της γειτονικής χώρας σε περισσότερα από 50. 

Ο όμιλος λειτουργεί σήμερα συνολικά 55 καταστήματα Intersport σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο ενώ, ο αριθμός των καταστημάτων αυξάνεται σε 75 με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Η συμφωνία για την Τουρκία θεωρείται στρατηγικής σημασίας.
Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές το άνοιγμα στην Τουρκία, επισημαίνοντας βασικά το δημογραφικό πλεονέκτημα της γειτονικής χώρας αλλά και τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι περίπου 70 εκατομμύρια, 60% του οποίου είναι κάτω των 34 ετών.

Ετήσιες πωλήσεις 50-60 εκατ. μετά την ολοκλήρωση του Business plan βλέπει για την Intersport Τουρκίας η Marfin Analysis. Πωλήσεις για το 2011 ύψους 28 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,7 εκατ. προβλέπει η HSBC να προέλθουν από την Intersport Τουρκίας. Η συνολική επίπτωση της επένδυσης στα κέρδη ανά μετοχή, κατά την HSBC, θα ανέλθει σε 6%.